Dato og tid er 18.02.2018 22:37:52

Alle tider er UTC + 1 time




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 199 indlæg ]  Gå til side Foregående  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Næste
Forfatter besked
 Titel: Re: Madtråden
Indlæg: 08.12.2014 15:37:59 
Brugeravatar

Tilmeldt: 19.04.2007 23:18:33
Indlæg: 6176
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Tak, men nu kan jeg ikke slette tråden igen, fordi du har besvaret den. :|

_________________
Spot On


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Madtråden
Indlæg: 08.12.2014 15:38:27 
Brugeravatar

Tilmeldt: 22.11.2014 11:51:13
Indlæg: 769
Hehe, vidste det.

:ugeek:

_________________
No regrets.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 09.12.2014 11:48:23 
Brugeravatar

Tilmeldt: 07.04.2011 15:26:30
Indlæg: 1349
Jeg var så heldig at få en Römertopf i adventsgave af min nisse, hvilket betyder, at der skal bages brød. Har nogle af jer erfaringer med at bage i én sådan? Opskrifter og tips til dej modtages også glædeligt.

_________________
den meget priviligeret ung mand


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 09.12.2014 13:06:20 
Brugeravatar

Tilmeldt: 20.05.2008 16:32:34
Indlæg: 1319
Geografisk sted: progress
Jeg plejer at bage i en lille römertopf, så det kan være at lige skal skalere op, men det plejer at gå ned cirka sådan her:

1 liter mel (mininum 2/3 skal være hvedemel eller lyst mel, ellers bliver brødet for tungt)
½ liter vand
5 gram gær
10-15 gram salt

Ingredienserne blandes (æltes ikke) og smides i køleskabet natten over.
Efter 10-12 timer (den kan godt stå i længere tid) så vælter du dejen over i en anden skål, som du har smurt med olie, og lader dejen stå i yderligere to timer uden for køleskab.
i mellemtiden sætter du römertopfen ind i ovnen og tænder den på 250 grader. Det er en god idé at hælde noget vand i din römertopf 10-15 min inden du smider den i ovnen, så den har noget væske af afgive og ikke flækker.
Når dejen er hævet og ovnen er 250 grader, så hælder du dejen ned i römertopfen og giver den 10 minutter, inden du skruer ned til 150-175 grader og giver den yderligere 30-35 minutter. Du kan eventuelt give den de sidste 5 minutter uden låg. Hvis du har problemer med, at brødet brænder fast til römertopfen (det skulle det helst ikke, hvis römertopfen er varm nok, når du smider brødet i og har husket at smøre den anden skål med olie), så kan du eventuelt drysse lidt havregryn ned i römertopfen lige inden du hælder dejen i.

På trods af den lange smøre, jeg lige har fået liret af, så er det ekstremt nemt at lave, og det er fedt at slippe for at ælte brød. Man kan tilføje alle mulige ting til sit brød, så den ovenstående opskrift er bare en basisopskrift.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 22.12.2014 21:42:29 
Brugeravatar

Tilmeldt: 07.04.2011 15:26:30
Indlæg: 1349
ruthner skrev:
Jeg plejer at bage i en lille römertopf, så det kan være at lige skal skalere op, men det plejer at gå ned cirka sådan her:

1 liter mel (mininum 2/3 skal være hvedemel eller lyst mel, ellers bliver brødet for tungt)
½ liter vand
5 gram gær
10-15 gram salt

Ingredienserne blandes (æltes ikke) og smides i køleskabet natten over.
Efter 10-12 timer (den kan godt stå i længere tid) så vælter du dejen over i en anden skål, som du har smurt med olie, og lader dejen stå i yderligere to timer uden for køleskab.
i mellemtiden sætter du römertopfen ind i ovnen og tænder den på 250 grader. Det er en god idé at hælde noget vand i din römertopf 10-15 min inden du smider den i ovnen, så den har noget væske af afgive og ikke flækker.
Når dejen er hævet og ovnen er 250 grader, så hælder du dejen ned i römertopfen og giver den 10 minutter, inden du skruer ned til 150-175 grader og giver den yderligere 30-35 minutter. Du kan eventuelt give den de sidste 5 minutter uden låg. Hvis du har problemer med, at brødet brænder fast til römertopfen (det skulle det helst ikke, hvis römertopfen er varm nok, når du smider brødet i og har husket at smøre den anden skål med olie), så kan du eventuelt drysse lidt havregryn ned i römertopfen lige inden du hælder dejen i.

På trods af den lange smøre, jeg lige har fået liret af, så er det ekstremt nemt at lave, og det er fedt at slippe for at ælte brød. Man kan tilføje alle mulige ting til sit brød, så den ovenstående opskrift er bare en basisopskrift.

Tak for hjælpen, ruthner. Jeg prøvede det her i dag, og resultatet var helt bestemt velsmagende. Dejen var ligedele hvede- og durummel, som gjorde oplevelsen dejlig luftig. Hvad der var lidt ærgerligt var hvordan dejen satte sig lidt for let fast på bunden. Jeg gjorde endda, det med at fjerne låget de sidste 5-10 minutter, men syntes stadig, at det var noget stædigt at arbejde med. Måske handler det om, at min smøring var for nærig?

_________________
den meget priviligeret ung mand


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 22.12.2014 23:21:40 
Brugeravatar

Tilmeldt: 20.05.2008 16:32:34
Indlæg: 1319
Geografisk sted: progress
Det vigtigste er at römertopfen er varm nok, når du hælder dejen i. Fremgangsmåden varierer sikkert afhængigt af model. Der må være en million forskellige guides rundt omkring, men den ovenstående virker for mig hver gang.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 22.12.2014 23:37:52 
Brugeravatar

Tilmeldt: 07.04.2011 15:26:30
Indlæg: 1349
Ja, okay. Umiddelbart ville jeg have troet, at den var varm nok, men altså: jeg tænker at prøve igen snarest, og mon ikke processen kan perfektioneres lidt yderligere gang for gang.

_________________
den meget priviligeret ung mand


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 25.12.2014 20:44:47 
Brugeravatar

Tilmeldt: 26.02.2003 15:40:50
Indlæg: 7448
Geografisk sted: Hus i Ishøj strand
Hvad skal I lave/spise nytårsaften?

_________________
When swinging sleeping cat dancer at the Forum.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 25.12.2014 22:24:21 
Brugeravatar

Tilmeldt: 02.10.2005 14:12:36
Indlæg: 13678
Geografisk sted: cities of the red night
Katten skrev:
Hvad skal I lave/spise nytårsaften?



tænker at plagiere bar'vins DIY Bouillabaisse.

og noget

'b

_________________
holy moses


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 26.12.2014 14:47:24 
Brugeravatar

Tilmeldt: 07.04.2011 15:26:30
Indlæg: 1349
Østers.

_________________
den meget priviligeret ung mand


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 199 indlæg ]  Gå til side Foregående  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Næste

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team