Dato og tid er 23.11.2017 14:13:08

Alle tider er UTC + 1 time




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 174 indlæg ]  Gå til side Foregående  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Næste
Forfatter besked
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 19.08.2017 10:21:40 
Brugeravatar

Tilmeldt: 03.02.2004 09:20:34
Indlæg: 9050
Geografisk sted: Kallipolis
Ja præcis. Det er nogle virkelig gode ting han har men hans udadvendthed gør mig til en sur introvert. I Torvehallerne har de tit et tilbud hvis man er ude på at spare lidt

Men slagteren ved Kultorvet har det mest velsmagende kød for tiden - intet af det har været frossent og det hele kommer fra non-malkekvæg der har ædt de helt rigtige ring. Man kan simpelthen smage græs og kløver i sin bid. Til gengæld er det næsten lige så dyrt som fois gras.

_________________
Her doorbell plays a bar of Stephen Foster
Her sister never left and look what it cost her


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 03.09.2017 22:34:38 
Brugeravatar

Tilmeldt: 10.07.2005 23:11:43
Indlæg: 4280
Tænker at lave en stor portion duxelles med efterårets svampe. Er der nogen der har en genial ide til hvad man kan bruge det til? Jeg tænker at proppe det ind i en stegt fugl og putte noget på glas og bruge som smørepålæg. Og Sauce Duxelles hehe, vigtigt.Og som fyld i hjemmebagte croissanter? :o Det må prøves. Del også hvis vi har en god opskrift. :ugeek:

_________________
Now, in the windy sunset-glow
The leafless maple trees join hands
To dance demented sarabands
And weave strange patterns on the snow


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 04.09.2017 10:52:59 
Brugeravatar

Tilmeldt: 10.07.2006 18:04:00
Indlæg: 5494
Rør smuldret gedeost op med fed creme fraiche (38), citronsaft, persille, sød sennep og salt/peber. Smør ostecremen på grillede skiver af baguette og top med duxelles. Hvis du har en gasbrænder, så kør den over i nogle sekunder så svampene og gedeosten får lidt sort overflade. Det gør godt.

_________________
https://hethe.bandcamp.com/


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 05.09.2017 17:12:33 
Brugeravatar

Tilmeldt: 20.02.2006 22:47:21
Indlæg: 2115
Geografisk sted: Funkytown
Jeg har fundet en strandkålskoloni tæt på hvor jeg bor. Den skal nok spises snart. Nogle gode opskrifter?

_________________
I'm a good citizen, I'm a good father, I recycle and I masturbate. And I'm proud of it.


Citat:
Hygger også lige med budding


Top
 Profil Hjemmeside 
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 07.09.2017 23:10:03 
Brugeravatar

Tilmeldt: 10.07.2005 23:11:43
Indlæg: 4280
Vil lave en fasan i weekenden. Nogen tips?

_________________
Now, in the windy sunset-glow
The leafless maple trees join hands
To dance demented sarabands
And weave strange patterns on the snow


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 08.09.2017 07:07:29 
Brugeravatar

Tilmeldt: 19.04.2007 23:18:33
Indlæg: 6080
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Confiter den hvis du har tiden. Derefter/ellers så i ovnen hurtigt med bacon, svesker og rosmarin. Den kan blive sygt tør sådan en hvis man ikke passer på.

_________________
Spot On


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 08.09.2017 07:18:29 
Brugeravatar

Tilmeldt: 19.04.2007 23:18:33
Indlæg: 6080
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Ville være godt med bagt græskar og syltede løg til. Eller kål med andefedt, løg, æbler, eddike og enebær.

_________________
Spot On


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 08.09.2017 10:31:59 
Brugeravatar

Tilmeldt: 18.01.2011 22:10:28
Indlæg: 728
Lidt i tråd med syr: Jeg lavede rilette af et par fasaner for en tre måneder siden. Der overkommer man den potentielle tørhed ved at iblande store mængder andefedt. Det blev helt igennem konge - og ret så intenst! På nybagt brød med lidt surt, lidt grønt, lidt skalotte og så dunker rødvind til :)
Havde masser tilovers som meget let og hurtigt ku' forvandles til virkelig gode pastaretter.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 08.09.2017 11:07:37 
Brugeravatar

Tilmeldt: 10.07.2005 23:11:43
Indlæg: 4280
Lyder godt, drenge. Så det vigtigste tip er at den skal have rigeligt med fedt og ikke for lang tid i ovnen, for at undgå tørhed. Escoffier anbefaler at man dækker den med svinefedt, men jeg kan ikke helt gennemskue, hvorfor han mener den fremgangsmåde er bedst. Måske proppe noget foie gras i den og lave madeirasovs.

_________________
Now, in the windy sunset-glow
The leafless maple trees join hands
To dance demented sarabands
And weave strange patterns on the snow


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 08.09.2017 11:22:37 
Brugeravatar

Tilmeldt: 18.01.2011 22:10:28
Indlæg: 728
Ja den magre fugl skal ha' noget grease! Den klassiske dansker tilberedning er vel også noget med spæk (så Escoffier tilgangen med svinefedt er sikkert ikke helt off) og piskefløde, men jeg (KONHOL WARNING) er egentlig ikke så glad for piskefløde. Den der lidt flade måde at gå til vildt på, er i min bog, ikke det rette match for den ret fremtrædende vildt/jernsmag der ofte er i fasaner.
Har også forsøgt mig i en Provence version (inspireret af den her:https://madetmere.dk/fasan-i-hvidvin-provence-inspireret/) smagssammensætningen var vellykket men kødet blev sgu lidt tørt.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 174 indlæg ]  Gå til side Foregående  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Næste

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team