Dato og tid er 18.02.2018 00:04:20

Alle tider er UTC + 1 time




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 199 indlæg ]  Gå til side Foregående  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Næste
Forfatter besked
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 14.11.2017 20:41:26 

Tilmeldt: 13.06.2004 22:18:50
Indlæg: 2209
Geografisk sted: Kattegat
Det er helt tosset at gøre en ovnkylling så besværlig. En hel kylling i ovnen skal være nem. Sæt ovnen på 230 grader med varmluft, bind kyllingen sammen, smør den godt ind i salt og sæt den i ovnen tre kvarter-1 time. Hvis man har en pande der kan gå i ovnen må den meget gerne stå i den. Man kan måle temperaturen (65 grader i brystet, 73 i låret) men hvis man vil have perfekt stegt kyllingekød så laver man ikke en hel kylling i ovnen. Det vigtigste i det her tilfælde, synes jeg, er netop skindet, så man tager kyllingen ud når skindet er flot.

Hvis man bare vil have sprødt skind, så er det nemmeste at fjerne skindet før man koger/steger kyllingen. Det spredes ud på bagepapir på en bageplade. Et nyt stykke bagepapir lægges over, og et ildfast fad, en gryde eller lignende placeres ovenpå dette bagepapir for at undgå at skindet trækker sig sammen. I ovnen på 180 grader 30-40 minutter. Helt, helt perfekt.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 16.11.2017 18:08:11 
Brugeravatar

Tilmeldt: 18.07.2016 18:24:21
Indlæg: 1240
Kæft sådan en grønkålssalat kan blive sur, hvis man (tror jeg) kommer for meget syre i dressingen. Nå, men skørbug får jeg da i hvert fald ikke.

_________________
Now I'm the king of the swingers


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 18.11.2017 08:31:18 
Brugeravatar

Tilmeldt: 18.07.2016 18:24:21
Indlæg: 1240
I går lykkedes det mig at lave dobbeltpanerede krebinetter, så knægtens øjne funklede.

Billede

_________________
Now I'm the king of the swingers


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 21.11.2017 11:28:42 
Brugeravatar

Tilmeldt: 07.04.2011 15:26:30
Indlæg: 1349
hvordan smækker jeg en hurtig fried rice sammen så det synger?

_________________
den meget priviligeret ung mand


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 25.11.2017 13:14:16 
Brugeravatar

Tilmeldt: 30.08.2016 16:19:50
Indlæg: 34
Geografisk sted: 9000
andreassyr for mange år siden skrev:
Butter Chicken:

Lav en marinade (krydderierne skal naturligvis stødes eller blendes) af følgende:

En golfboldstørrelse klump ingefær
3-4 fed hvidløg
1/4 - 1/2 liter yoghurt
10 nelliker
3-4 laurbærblade
2 spsk tandoori pulver (egentlig bør retten vist laves med tandoorikylling, men det fungerer fint sådan her)
1 lille håndfuld spidskommen og korianderfrø
1 spsk gurkemeje
1 spsk bukkehornsfrø
1 spsk chilipulver
8-10 kardemommekapsler
1 tsk. fennikelfrø
1 dåse tomatpuré
Saft af en citron eller to lime
100-200 g mandelmel (blend evt. mandlerne selv)

Vend 1/2 - 1 kg kyllingefilet i marinaden og lad trække min. seks timer (eller drop det helt). Steg 2-3 store løg i tynde skiver i MEGET smør. Tilsæt kyllingen og marinaden, og bring i kog. Tilsæt en 1/4 - 1/2 liter fløde, afhængigt af mængden af kylling. Lad kyllingen koge færdig, eller indtil sovsen har samlet sig og er tyk. Noget af smørret vil muligvis skille ud, men det gør ikke noget. Smag evt. til med lidt sukker, hvis yoghurt og citron har gjort den en anelse for syrlig.
Fungerer godt med ris, raita, chutney/pickles og poppadums eller naan.

Du kan også lave en krydret ris til. Kan varieres i det uendelige, men jeg synes at gurkemeje (eller safran hvis det er med den på) er uundværligt på grund af farven. Begge retter bliver lidt kedelige at se på, men knaldgule ris gør meget ved det.

Steg et skivet løg i olie og tilsæt et par kanelstænger, kardemommekapsler, spidskommenfrø, gurkemeje, sorte sennepsfrø og karryblade (eller hvad du nu har lyst til af krydderier).Tilsæt så mange ris som du nu skal lave. Vand til det dækker + en tomme. Kog og lad trække som normalt.


Jeg laver lige denne klassiske ret i dag, tak for opskriften andreassyr. Startede marineringen i går aftes, den er rigtig godt på vej.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 16.12.2017 10:42:23 
Brugeravatar

Tilmeldt: 15.02.2004 21:38:36
Indlæg: 4111
Pizza/bagesten - nogen erfaringer og anbefalinger? Er det noget? Og hvad med bagestål, er det konge?

Til gave.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 16.12.2017 11:40:51 
Brugeravatar

Tilmeldt: 18.05.2004 13:14:41
Indlæg: 5929
Har vi ikke en tråd til vegetarmad?


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 16.12.2017 14:55:18 

Tilmeldt: 19.02.2006 22:05:48
Indlæg: 3796
Geografisk sted: Dodge City
viewtopic.php?f=22&t=25363&hilit=Kødløse


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 16.12.2017 15:12:20 
Brugeravatar

Tilmeldt: 18.05.2004 13:14:41
Indlæg: 5929
Yes! Tak!


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 19.12.2017 16:07:26 
Brugeravatar

Tilmeldt: 19.07.2004 23:21:07
Indlæg: 5935
Geografisk sted: for enden af markvejen...
Ali Pilfinger skrev:
Pizza/bagesten - nogen erfaringer og anbefalinger? Er det noget? Og hvad med bagestål, er det konge?

Til gave.

Billede

http://www.kunstogkokkentoj.dk/da/produ ... va-l-40-cm

den er så god, at jeg skal have en til. den eneste jeg har haft, der ikke flækkede på et tidspunkt. en slab lava ind i ovnen, så kører det!
jeg har svært ved at se stålet der virke bedre end lava, som er varmet virkelig godt op. tænker stålet smider for meget varme hurtigt, når man har gang i mere end een pizza

_________________
om ikke andet, så har du en middelmådig musiksmag og en halvstor samling af david tibet-effekter..


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 199 indlæg ]  Gå til side Foregående  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Næste

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team