Dato og tid er 21.02.2018 08:12:47

Alle tider er UTC + 1 time
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: I AFTEN: NOURA MINT SEYMALI (MRT) + DJ JAN SNEUM @ Global
Indlæg: 03.11.2016 11:07:59 
Brugeravatar

Tilmeldt: 12.01.2012 16:47:27
Indlæg: 40

Med sandstormende rytmer, hypnotisk messen og psych-eksperimenter fortolker Noura Mint Seymali Mauretaniens lange musikalske tradition. Sidste år spillede hun en uforglemmelig koncert på Roskilde Festival. Jan Sneum vender plader før og efter koncerten

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Mauretanien, det store land på den afrikanske vestkyst, har en lang og fascinerende musikhistorie. Og Noura Mint Seymali er en af landets væsentligste musikalske personligheder. Født ind i en familie af grioter, en form for maurisk skjalde, der gennem sang, musik og poesi igennem århundrede har rejst rundt i regionen og fortalt historier, er Noura vokset om med musikken.

Allerede som 13årig turnerede hun i Mauretanien med sin fantastiske stemme; samtidigt overraskede hun landet med sin kunnen på ardine. Noura lærte tidligt af sin bedstemor at spille det 9strengede harpeinstrumentet, som ifølge traditionen kun må spilles af kvinder.

I 2004 startede Noura sammen med sin mand, Jeiche Ould Chighaly, et fusionsband. Jeiche spiller tidinit, et oldgammelt strenginstrument. Men han spiller også psyche-guitar og når han oversætter tidinit’ens gamle teknikker og skalaer til elguitarens forstærker og effektpedaler kommer der fantastiske lyde ud.

Naura og Jeiches fusioner får dybde af Ousmane Touré på bas og Matthew Tinari trommer, der sammen leverer flydende og funky rytmer.

Noura Mint Seymali spillede en fantastisk koncert på sidste års Roskilde Festival og var i år med til at åbne Orange sammen med The Orchestra of Syrian Musicians. Man kan se frem til de samme sandstormende rytmer, hypnotisk messen og psyche-eksperimenter, når en af regionens største musikalske personligheder gæster Global til november.

Undertoner om koncerten i 2015:

“Det var en af de vidunderligt obskure koncerter, som man kun kan opleve på Roskilde Festival, og altså en af den slags koncerter, der er med til at give festivalen sit særpræg.”

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Dør kl 20.00
Koncert kl 21.00

FACEBOOK-EVENT
BILLETNET

_________________
http://www.globalcph.dk
https://www.facebook.com/globalcopenhagen/


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team