Dato og tid er 23.11.2017 21:10:18

Alle tider er UTC + 1 time




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 174 indlæg ]  Gå til side Foregående  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Næste
Forfatter besked
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 03.11.2017 15:10:06 
Brugeravatar

Tilmeldt: 10.07.2005 23:11:43
Indlæg: 4283
Jeg ved ikke om det er ovntemperaturen den er gal med. Jeg gnider den altid med groft salt (hehe) dagen inden og giver den 150 grader + høj varme enten før eller efter, men det hjælper ikke. Lørdagskyllingen er ligeglad. Den spytter på mig.

_________________
Now, in the windy sunset-glow
The leafless maple trees join hands
To dance demented sarabands
And weave strange patterns on the snow


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 03.11.2017 15:41:58 
Brugeravatar

Tilmeldt: 19.04.2007 23:18:33
Indlæg: 6080
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Gør som den kloge og parter kyllingen og tilbered stykkerne forskelligt. Lang tid til lårene og vingerne, eller endnu bedre, confiterede i andefedt og så fuld hammer i ovnen. Brysterne med skindsiden nedad på en pande og så smør, timian og et par hvidløgsfed på panden og øs smørret over de sidste par minutter som var det en bøf. Det giver som bonus et skrog du fint kan koge en rigtig glimrende fond på - evt kogt grundigt ind med hvidvin og monteret med grov sennep, koldt smør og estragon. At tilberede en kylling hel er nice men det er altid et kompromis.

_________________
Spot On


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 13.11.2017 20:43:41 
Brugeravatar

Tilmeldt: 19.04.2007 23:18:33
Indlæg: 6080
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Hvad er egentlig den bedste olivenolie der kan fås til fornuftige penge i dette land? Altså, hvis man skal finde sig en hverdagsolivenolie der ikke er for dyr til at stege i men ikke for dårlig til at hælde på brød eller lignende, hvor skal man så hen?

I aften har jeg lavet omelet med saltet torsk, løg og bredbladet persille.

_________________
Spot On


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 13.11.2017 20:54:26 
Brugeravatar

Tilmeldt: 11.07.2008 21:32:03
Indlæg: 1304
Man kan nemt blive snydt også af de dyre.

Kontant har lige lavet to programmer om ekstra jomfru olivenolie, hvoraf disse ti dumper. De andre 11 skulle være gode nok:

https://www.dr.dk/nyheder/penge/kontant ... livenolier

_________________
If I've a taste, it's not alone
For the earth and stones,
Rocks, coal, iron, air,
That's my daily fare


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 14.11.2017 08:26:41 
Brugeravatar

Tilmeldt: 27.04.2007 18:27:30
Indlæg: 605
Jeg køber altid Santagata. Den klarer altid de der tests. Fås i Coop.

_________________
Nå, men så sælger vi egern.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 14.11.2017 11:24:40 
Brugeravatar

Tilmeldt: 03.06.2009 21:48:02
Indlæg: 7931
Geografisk sted: Jeg er i lommen på dig
Også her. En dejligt stor flaske, også.

_________________
Karsten Olesen skrev:
knepningens mester!


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 14.11.2017 12:09:31 
Brugeravatar

Tilmeldt: 14.07.2005 22:59:57
Indlæg: 4297
Geografisk sted: KBH
00Void skrev:
Klargør kyllingen på samme måde som du gør dagen forinden, gnid den ind i masser af groft salt, og lade den hvile på køl til dagen efter. Kyl kræet i ovnen og giv den 150 til stegetermometret siger 72-73 grader, på med ovengrill og smadder ovnen helt i top i ti minutter.

Alternativer? Frem med creme brulee-torchen og tålmodigheden og så ellers bare gør det skind srpødt manuelt. Det gør jeg nogle gange med andebryst for at gøre skindet ekstra sprødt.
Andre alternativer? Kyl dyret i en gryde med kogende olie i et minut eller to efter den er kommet ud af ovnen og har hvilet.

Eller: lav din kylling i römertopfen med grøntsager, lidt vin, krydderier som du kan li' det og evt. lidt fond. Og når kyllingen er færdig, tager du forsigtigt skindet af i så store stykker som muligt, breder det ud på bagepapir på en plade, salter godt, og kommer det i ovnen igen på høj varme. er der sprødt skind - det smager ulækkert godt.


Top
 Profil Hjemmeside 
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 14.11.2017 12:42:01 
Brugeravatar

Tilmeldt: 19.04.2007 23:18:33
Indlæg: 6080
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Frcaheal skrev:
Jeg køber altid Santagata. Den klarer altid de der tests. Fås i Coop.


Seriøst? Jeg husker den som ekstremt bitter, men det er længe siden jeg har købt én.

_________________
Spot On


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 14.11.2017 12:45:25 
Brugeravatar

Tilmeldt: 03.06.2009 21:48:02
Indlæg: 7931
Geografisk sted: Jeg er i lommen på dig
Det skal her siges, at jeg altså ikke går og sådan sipper til olivenolierne, men nu gav jeg den et lille nip, det skulle jo være sundt, og den smager da ikke bittert.

_________________
Karsten Olesen skrev:
knepningens mester!


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Svingningers madtråd
Indlæg: 14.11.2017 15:17:20 
Brugeravatar

Tilmeldt: 27.04.2007 18:27:30
Indlæg: 605
andreassyr skrev:
Frcaheal skrev:
Jeg køber altid Santagata. Den klarer altid de der tests. Fås i Coop.


Seriøst? Jeg husker den som ekstremt bitter, men det er længe siden jeg har købt én.

Det synes jeg ikke. Den er vist meget allround. Jeg købte engang en dyrere en. Et eller andet økologisk. Den smagte ad helvede til. Som indkogt Bjørnebryg eller noget i den dur.

_________________
Nå, men så sælger vi egern.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 174 indlæg ]  Gå til side Foregående  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Næste

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team