Monrad & Rislund

Message
Author
Leif Erektion

Monrad & Rislund

#1 Post by Leif Erektion » 10.07.2007 20:29:09

Ja. Nu sidder jeg så her og lytter til denne her:

Image

Og jeg synes, at det er skidesjovt. Det er røvballe og egentlig er Monrad & Rislund jo ret klamme. Og det er så også det fedeste!

Jeg kender dog ikke mere end en håndfuld udgivelser, men er der nogle, i kan anbefale? Eller hører i allesammen kun Bill Hicks og læser Rocky?

Lige som mig?

User avatar
Denner
Posts: 6431
Joined: 14.08.2005 13:11:40

#2 Post by Denner » 10.07.2007 20:48:53

Jeg har kun den her ældre svend fra Totalpetrolium-dagene, som jeg fandt i en rodekasse til ingen penge. Det er nu kun nogle få numre jeg kan holde ud at høre, men Tøjet skal vaskes er en perle. Den kan fås på CD til under en 50'er.

Totalpetrolium - Jesus og Jens vejmand
Image

User avatar
Utah
Posts: 10852
Joined: 17.07.2002 15:27:31
Spotify: 113177199

#3 Post by Utah » 10.07.2007 20:55:14

Christ

User avatar
Denner
Posts: 6431
Joined: 14.08.2005 13:11:40

#4 Post by Denner » 10.07.2007 21:16:15

Ikke nogen særligt udførlig kommetar, Utah. Du kunne have sagt at det var bunden af dårlig smag at drøfte de to, at de er lavkomiske, platte,, umorsomme, røde seler, Damhuskroen, lørdag på DR1 + en masse andet negativt - og det ville alt sammen have været rigtigt.

Jeg ville have forsvoret at jeg ville kunne grine af noget de havde lavet, men der var et par numre på Jesus og Jens Vejmand jeg ikke kunne lade være med at trække på smilebandet ad, navnligt 'Tøjet skal vaskes', som rammer den dårlige vane med at udsætte ting altid lige på sømmet.

Jeg fandt på LP til 5 kr. Til den pris kunne jeg godt giev den en lyt. Det er ikke noget, men er man i det platte hjørne kan de have deres øjeblikke.

User avatar
Utah
Posts: 10852
Joined: 17.07.2002 15:27:31
Spotify: 113177199

#5 Post by Utah » 10.07.2007 21:41:39

Jamen de er da sikkert meget sjove. Jeg skal ikke forstyrre mere

User avatar
Denner
Posts: 6431
Joined: 14.08.2005 13:11:40

#6 Post by Denner » 10.07.2007 21:44:10

Nejnej du har for så vidt ret. Det er plat, men lad os kalde det en guilty pleasure så :D .

User avatar
børge
Posts: 13678
Joined: 02.10.2005 14:12:36
Location: cities of the red night

#7 Post by børge » 10.07.2007 22:54:12

jeg elsker total petrolium....FORDI de introducerede mig til the recidents


fandeme stort.


'b
holy moses

User avatar
Fabbe
Posts: 1983
Joined: 23.01.2006 17:22:34

#8 Post by Fabbe » 12.07.2007 00:54:53

Jan Monrad, Mik & Tømrerclaus samt Søren Rislund: Totalpetroleum (1975) ***
Image
Består mest af fjolleviser og hashhumor, mest med sange, men med en smule sketchmateriale. I forhold til senere udgivelser virker den ikke særlig gennemført men mest kuriøst pjattet. Er som det eneste M&R-album ikke genudgivet på cd, blandt andet fordi masterbåndet ikke eksisterer. LP'en kan med held findes på QXL, hvor jeg selv slap med 50 kr. Seriøse antikvarer tager 200-300 dask for et pænt eksemplar. En gennemført piratversion, et vinyl-rip med vedlagt cd-coverdesign, florerer på bittorrent-trackere.

Totalpetroleum: Det Vil Jeg Da Skide På (1977) ***
Image
Flere obskurer fjollesange, som man skal have oplevet på sin samtid og med en ordentlig skævert for at se det dybt humoristiske i. Igen en smule sketchmateriale af kuriøs morskabsværdi i dag. Højdepunktet er det nummer, som inspirerer pladens omslag, "Skød Med Gaspistol I Ferietog, hvor der læses op fra Ekstra Bladet. Den originale vinyludgave med tegnehæfte og omslagsnoter et must at have.

Totalpetroleum: A La Plage / The Original Gabe Ladhardt Ensemble: A Tribute To Gabe Ladhadrt (1979) ****
ImageImage
Dobbeltsidet konceptalbum med blandet sketchmateriale og sange på a-siden fra deres engagement i Danmarks Radio og med b-siden, som hylder en fiktiv kunstner sangskriver med en række stærkt absurd komiske genrepasticher. Covernoterne om samme Gabe Ladhardts livshistorie er lårklaskende morsomt.

Totalpetroleum: Hej Hvor Det Svinger (1980) *****
Image
Mest musik, en ganske smule sketchmateriale, hvoraf åbningsnummeret Han Har Lige Dræbt En Lille Hund ta'r kegler som en panisk køter på en bowlingbane. Knap så absurd humor, men langt mere samfundskritisk humor - netop på et tidspunkt, hvor 70'ernes samfundskritik var glemt, lagt i graven og latterliggjort. Samme samfundskritik har dog en indbygget ironisk distance i visen Edvard Og Drengene, hvor protestsangeren til sidst konstaterer "men der er alligevel ingen som hører efter hvad jeg synger..." Virkningen er tvetydig. Man bliver aldrig helt klog på, om det er rigtige protestsange eller om det er parodier på protestsange. Men hamrende morsom er den. Blandt andre jazzguitaristen Pierre Dørge, gode musikere som Irene Becker og Bent Clausen gør også det hele til en brandmusikalsk oplevelse.

Monrad & Rislund: 1991 (1981) ******
Image
Næsten ingen egen musik, til gengæld en klassikere af en konceptuel sketchplade, der skal forestille at være en DR-udsendelse, som den kunne lyde 10 år senere. Altså science fiction komik med fremtidsforudsigelser og dommedagsprofetier: i 1991 er der ingen skinke i skinkesalat, i DRs trafikradio udsendes meddelelser om enkelte ledige ståpladser i bybusserne og tv-serien Dallas har været sendt i så mange år, at en hypnotisør skal afvende folk fra at se det ved hypnose for åben mikrofon. Samplinger af bl.a. The Residents, hvis absurde musik matcher M&R's humor og underbygger den mystiske fremtidsstemning, kæder indslagene sammen. Lutter geniale sketches og en plade uden mage i dansk pladeproduktion.

Monrad & Rislund / Totalpetroleum: Jesus Og Jens Vejmand (1983) *****
Image
En rigtig god blanding af studie- og livemateriale, sange- og sketchmateriale. En sprælsk og anarkistisk blanding af små mesterværker, som til sammen udgør en ganske fornøjelig cabaret-agtig oplevelse af gakkede sange og indslag. Ekstra Bladets massageannoncer tages under kærlig behandling og Monrad giver den som stanghashtåget nyhedsoplæser af nyheder, som garanteret aldrig har fundet sted.

Monrad & Rislund: Åh Hold Kæft (1985) ***
Image
En ren liveplade med sketches, som garanteret har været langt sjovere live end på plade. Vi føres ind i den mere rendyrkede art M&R-revy/variete/Damhuskroen, som kendetegner deres senere karriere med spandevis af shows. En kærlig studiebehandling og kraftig nedbarbering af de enkelte numre havde gjort underværker på denne halvvejs mislykkede plade.

Monrad & Rislund / Totalpetroleum: Øl Er Gud (1986) *****
Image
Brandmusikalske parodier og gakkede pop- og rocksange bl.a. med eksklusive gæstesolister på det fremragende morsomme titelnummer: Rebekka Brüel, Lone Kellerman, Peter Thorup, Povl Dissing og Troels Trier gjalder alle deres lovsang til de gyldne øldråber, og især sidstnævnte skuffer bestemt ikke! Enoghalvfjerds er en god Dylan-imitation med klø til hippiegenerationen, Good Bye Ruth er perkerparodi fra langt tid før andre turde gøre det. En plade som kan vælte enhver fest.

Monrad & Rislund: - Det Er Danmark (1988) ***
Image
Titelnummeret parodier fænomenet fodboldlandsholdssange gør det så godt at det næsten er blevet en klassiker i samme genre. Pladen er lidt noget rod, som desværre opsamler live-numre fra pladen Åh Hold Kæft! fordi den plade på det tidspunkt var udgået fra markedet pga det forrige pladeselskabs konkurs. Oplev Hans Bischoff blive imitieret i Milles Far Havde Købt Et Kukkeur.

Monrad & Rislund: Mens Vi Venter På Prinsen (1989) *****
Image
Næsten alt er liveindspillet på denne plade, som rendyrker M&R's egen revyagtige genre og gør det langt bedre end tidligere med liveindspilninger på plade. Giro 413 bliver til Giro 314, hvor bl.a. chefpatolog ved Rigshospitalet sender en hilsen til bilisterne i overhalingsbanen på Farøbroen med ønske om snarligt gensyn. Intelligent verbaliseret fald-på-halen-komik.

Monrad & Rislund: Hundestjerner Hasteindlagt (1990) *****
Image
- Tilbage til studiet. Stramt producerede studiesketches, som udmunder i denne fornøjelige plade, der tager datidens nye lokalradiofænomen under parodisk behandling, bl.a. de debile reklamespots, hitlisterne og quizprogrammerne. Rigtig vellykket.

Monrad & Rislund: Next Stop Pladderballe (1992) ****
Image
Konceptplade, hvor DR-radiovært Mogens Landsvig guider den stakkels lytter gennem forskellige sange og sketches fra både studier og livescener. Har sine højdepunkter, men er også anstrengende til tider. Temmelig gyldent er det, at Henning Dyremose med sine 62 år udråbes som verdens ældste, nulevende heavyrocksanger, men i dag har virkeligheden med tiden jo overhalet netop dén joke.

Monrad & Rislund: Farvel Åge (1994) *****
Image
Efter sigende var de så trætte af at publikum til shows altid råbte efter sketches med figuren, legetøjsgrosserer Åge Brodtgaard, at de valgte at slå ham ihjel på denne plade, og meget passende havde han to plader forinden i en sketch netop vundet en statsmandsbegravelse! Det danner ramme om denne koncept-cd, som har et godt mix af studie- og livenumre. På Fuldstændig Sindsygt sviner de sig selv fuldstændigt til.

Monrad & Rislund: Knepper De? (1996) ***
Image
Alderen trykker. For de rammer ikke længere særlig meget plet eller gør det hverken særlig morsomt, rammende eller intelligent, når de skal tage samtidsfænomener i behandling. Gombert og Flanhardt Fit For Fedt er et tåkrummende pinligt lavpunkt i deres produktion. På Inderst Inde ironiserer de temmelig begavet over deres egen generations egen afstandtagen til deres egen eksperimenterende ungdom og hænger hykleriet genialt ud.

Monrad & Rislund: Den Store Julebasar (1997) **
Image
Titelnummeret er muligvis det eneste julenummer nogensinde, som tåler at blive hørt året rundt, men det er også det absolut bedste, man kan sige om denne sjuskede omgang. I forhold til andre plader
har vitserne her typisk ingen tidløs værdi og lyder som noget, der kunne være morsomt som aktuel radiosatire - bare lortet ikke blev genudsendt!

Monrad & Rislund: Ja, Ja... Eller Nej (2000) ***
Image
Måske det mest ufokuserede og mest tilfældige sammenskrab af gamle leftovers og diverse indfald. Der er artige morsomheder iblandt, som redder det fra dumpekarakter, men generelt hænger pladen ikke en skid sammen. Indslaget om punkbandet Kaptajn Møgsvin, som startede deres band med at vælte på en knallert, er muligvis blandt deres aller bedste sketches.

Monrad & Rislund: Lorteøen (2002) **
Image
Det går ned ad bakke for d'herrer med denne liveplade, som består af tvivlsomme livesketches og genindspilninger af gammelt bras. Unødvendig plade.

Monrad & Rislund: De Tykke Synger (2003) *
Image
Fantasien hos disse gamle hjerner fostrer nok ikke flere komiske mesterværker. Burde sælges for 15 kroner på tankstationer.
Last edited by Fabbe on 22.07.2007 23:56:56, edited 9 times in total.

TPFKAB
Posts: 3589
Joined: 17.04.2006 12:28:55

#9 Post by TPFKAB » 12.07.2007 02:45:51

:shock:
Inaktiv profil. Al kommunikation vedr. phisteria-labelet, bedes rettet til profilen 'phisteria'. Tak

User avatar
Jallan
Posts: 10979
Joined: 04.06.2006 19:48:07
Location: Fanget i en barometerlomme

#10 Post by Jallan » 12.07.2007 07:03:26

Har du lige lavet en Monrad & Rislund guide? Det er næsten bedre end Reckoners Radiohead-guide.
'I for unge til ironi' :lol:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests