Beijing

Næsten alt
besked
Forfatter
Brugeravatar
morteno
Indlæg: 3247
Tilmeldt: 20 aug 2005 19:51

Beijing

#1 Indlæg af morteno » 04 okt 2009 10:12

Hvad skal man se?
Hvad skal man spise?
Hvor skal man spise?
Hvor skal man høre musik?
Forslag til gode 1-/2-dages/weekendture væk fra byen?

Jeg har været der et par gange og set en del af de der "turist-steder", så nu er jeg på udkig efter nogle lidt andre oplevelser.

Brugeravatar
not_batman
Indlæg: 6025
Tilmeldt: 20 jul 2004 00:21
Geografisk sted: for enden af markvejen...

Re: Beijing

#2 Indlæg af not_batman » 04 okt 2009 14:19

du bliver nødt til at være lidt turistet og så gå ned på food street, hvor du kan få stort set ALT mærkeligt mad - der ligger også en sidegade til wangfujing (strøget/hovedgaden), som har ret meget mærkeligt mad - og en glimrende kyllingekebab, satme svært at støve en god kebab op på de kanter!
vi var der "kun" i en 6 dage ca, havde den obligatoriske bustur til muren for lissom at sige been there done that og få hakket den af listen - derudover brugte jeg det meste af tiden på at vandre rundt i hutongerne og hygge, kom væk fra de store gader og ind af en hvilken som helst sidegade, det er ret inspirerende!
en morgentur ned på den himmelske fredsplads for at se et hav af mennesker gøre morgengymnastik er osse anbefalelsesværdigt, beijing er faktisk en ganske dejlig by!
om ikke andet, så har du en middelmådig musiksmag og en halvstor samling af david tibet-effekter..

Brugeravatar
morteno
Indlæg: 3247
Tilmeldt: 20 aug 2005 19:51

Re: Beijing

#3 Indlæg af morteno » 04 okt 2009 21:08

Det var måske på sin plads om jeg blev en smule mere præcis.

Jeg må komme ud og se noget morgengymnastik. Tidligt op!

Jeg kunne godt tænke mig at gå til en syg koncert med en kinesisk band, besøge nogle gode restauranter, finde ud af hvad jeg skal bruge weekenden til - en 2-dages tur ud af byen måske?, osv. Gode råd modtages gerne!

Jeg har været i Beijing to gange tidligere, begge gange med begrænset tid til at se byen. Men anden gang jeg var der, og ligesom kunne finde ud af de mest basale ting ... det var den fedeste rejse nogensinde.

Blandt det jeg har set har jeg følgende indtryk:

1) Muren. Tog til Badaling og vandrede rundt i en kold og frisk april-luft. Selve muren er jo restaureret lige dér, så det er ikke så voldsomt historisk at gå der. Men det er alligevel vildt fascinerende at se den, i mine øjne, absurde linjeføring af muren. Og hvis man tænker på hvor mange liv der gik tabt under opførslen, så rykker det alligevel noget i én.

Billede

2) Sommerpaladset. Ikke sindsoprivende spændende, men da meget hyggeligt.

3) Den Forbudte By. Igen, ikke sindsoprivende spændende, men da meget hyggeligt. Og så er det jo så vild en historie der ligger bag at man alligevel bliver lidt imponeret.

4) En aften gik jeg ned af en af en vestvendt sidegade til Wangfujing og der var stort salg af eksotiske ting og sager fra vogne. Hyggeligt nok, men Wangfujing er lidt for vestlig til min smag.

5) Spisesteder.
Et godt stykke inde i en hutong ligger Beijing Li Family Cuisine, og det er faktisk ret intimt og ikke-prangende -- og med masser af små retter. Mums! De lukker vist kl. 21 og tager kun kontanter. Man skal forvente at give 250-350 RMB pr. person. Der skal jeg hen igen.

Et solidt "hverdags-spisested" er Yuxiang Renjia (渝乡人家). Det er godt nok 2½ år siden jeg var der sidst, men det ligger der vist stadig. Jeg fik en fantastisk vandmelon-juice til maden og sad og guffede en masse forskellige retter i mig som min kinesiske ledsager havde udvalgt. Menuen var vist også at finde på engelsk. Og så var det rimelig billigt (ikke gade-billigt, men alligevel). Adressen er 5-2 Hepingli East street, Dongcheng district, Beijing (北京市东城区和平里东街5-2号).

6) Steder jeg ikke var pjattet med om aftenen er områderne omkring BeiHai Park og Sanlitun. Om dagen er Beihai jo sagen, men om aftenen kan man ikke gå 10m uden at blive tilbudt lidt af det frække.

7) Metroen, mand, jeg elsker den. Taxaerne er også toppen.

8) Kineserne, mand. Dem bliver man sgu aldrig træt af at kigge på. De er sjove, mærkelige og ser på en eller anden måde meget fatalistiske ud.

9) Hutongerne. Min absolutte favorit. Jeg elsker at vade rundt i de små gader, kigge på kinesere der kigger mærkeligt på mig, smutte ned af de små gader helt ned til husenes hoveddøre.

Her er nogle primitive billeder fra sidst:

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Brugeravatar
cspr
Indlæg: 2141
Tilmeldt: 16 jun 2006 18:26
Geografisk sted: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin tincidunt.

Re: Beijing

#4 Indlæg af cspr » 04 okt 2009 21:11

Jeg kan ikek huske en skid af hvor de gode steder, jeg var, ligger eller hvad det hedder. Men jeg kan dog huske Mao Live House, som var rigtig fint til koncert. Dér kan du sikkert også finde andre opslag om koncerter og lignende.

http://www.maolive.com/" target="_blank
Bababadalgharaghtakamminarronnkonnbronnton-nerronntuonnthunntrovarrhounawnskawntoohoohoordenenthurnuk!

Brugeravatar
Tobak
Indlæg: 12617
Tilmeldt: 28 feb 2006 22:38
Geografisk sted: I det ydre rum.

Re: Beijing

#5 Indlæg af Tobak » 07 okt 2009 13:20

Beijing, Noise and the City (an essay)
http://www.yanjun.org/archives/201" target="_blank

Dickson Dee er sej, men han bor i hongkong. han ved dog en masse om beijing også
http://www.dicksondee.com/about.asp" target="_blank
torturing nurse er fra shanghai men er sikkert værd at kontaktte hvis du skal se et eller vanvittigt i beijing

Brugeravatar
dreambydream
Indlæg: 549
Tilmeldt: 18 maj 2010 01:02

Re: Beijing

#6 Indlæg af dreambydream » 01 sep 2018 08:56

Her sidder jeg så i den kinesiske hovedstad i en lille lejlighed på 15. etage udstyret med pink og mintgrønne vægge, smukke og stemningsfulde Manhattan-billeder i sort-hvid, zebratapet i køkkenet, plastikroser og -tulipaner, blomstret guldsatingardin og bag det udsigt til små celler af liv. Når jeg ikke de næste fem måneder skal ligge i min kingsize-bed i dette deprimerende kompleks og i fosterstilling græde ned i mine cup noodles, alternativt sidde nede ved floden i en dyb spritbrandert, hvad skal jeg så foretage mig?

Vi klarer nok at finde de obligatoriske sites, men hemmelige tip modtages gerne. Ellers skal jeg nok viderebringe mine opdagelser om nogle måneder som den store globetrotter, jeg er. Denne roman af en tråd er nu åben på ny.

Brugeravatar
leapfrog
Indlæg: 5252
Tilmeldt: 18 mar 2005 10:40
Geografisk sted: på bunden af øresund

Re: Beijing

#7 Indlæg af leapfrog » 01 sep 2018 10:08

15 etage! Det lyder godt nok som drømmen. Første opgave: Ned med Manhattan-billederne, behold farverne og find et marked med flotte-grimme kinesiske reklameplakater eller lignende. Første googleopslag gav nogle forslag: http://www.timeoutbeijing.com/features/ ... ijing.html

Derudover forventer jeg, at du flanerer og penetrerer nye kvarterer dagligt og samler materiale til en roman/reportagebog på bedste Christian Kracht-manér.

Brugeravatar
Jonas
Indlæg: 6020
Tilmeldt: 04 maj 2003 14:43
Spotify: masshaste
Geografisk sted: Vejen

Re: Beijing

#8 Indlæg af Jonas » 01 sep 2018 11:34

Ja, vi er mange, der i tidens løb har fået umenneskeligt store forventninger til manden bag dreambydream.
HIL ANTIFA

Brugeravatar
dreambydream
Indlæg: 549
Tilmeldt: 18 maj 2010 01:02

Re: Beijing

#9 Indlæg af dreambydream » 20 jan 2019 09:30

Det er rart kun at kunne skuffe. Før jeg skriver min mislykkede reportagebog Kongen af Kina (med kapiteltitler i den Ib Michaelske-stil som "Balladen om snepæren", "Et KTV-stillads pilles ned" osv.), kan jeg da komme med en mindre turistguide ... Hvorfor var jeg egentlig aldrig på Beijing Postcards og købe den plakat, leap?

Seværdigheder. De obligatoriske sites behøver man vel ikke nævne (men det gør jeg så alligevel: Muren, Sommerpaladset, Den Forbudte By, Himlens Tempel, Lama-templet). Den primære vinder er selvfølgelig hutongerne, lige tage sig et hvil fra hektik, højhushelvede og larm. Konfuciustemplet tæt på Lama-templet er også smukt, og der er langt færre turister, så der kan man tage hen en efterårsdag (lyset!) og se på gamle steler med embedsmandskandidater. Som der blev skrevet for 10 år siden: tag også i en park en tidlig morgen og se kinesernes omfattende vanvid. Ellers er mit hemmelige tip det taoistiske tempel Dongyue med en masse mærkværdig dødsrigekitsch. Der er mange afdelinger i underverdenen, viser det sig, og de 76 rum med monstre, ånder og dyreskikkelser har hver deres titel, hvoraf den bedste nok er "Department for Implementing 15 kinds of Violent Death". Ellers er Babaoshan Revolutionary Cemetery, i Shijingshan-distriktet, værd at besøge, om ikke andet, fordi der næsten ikke er nogen kirkegårde (eller hedder det gravlunde) i Beijing. Og så selvfølgelig for billederne på gravstenene af stolte revolutionære. (Det er også derude det enorme tidligere stålværk Shougang ligger, det forladte kompleks skal bruges til olympiaden på en eller anden måde, hvor Kina får profileret sig som grønt og innovativt, så man kunne ikke se særlig meget). Hvis jeg ikke allerede har afsløret mit lidt uheldige interessefelt, kan man da også godt, hvis man befinder sig i Beijing uden for turistsæsonen, tage Maos mausoleum med.

Mad. Foruden jiaozi (jiucai-jidan/hvidløgspurløg-æg er den klassiske vegetarkombination og er sgu forrygende med en skål eddike til) og baozi (favoritter: qiezi/aubergine, mala doufu), skal man huske at få smagt jianbing (kinesernes foretrukne rulle; pandekage med æg, hoisin, chili, syltet kål, forårsløg, koriander, måske lidt salat, og så til sidst en frituredej) og tanghulu (kandiserede tjørnebær på spyd). Street food i leapfrogs ånd: halvdårligt men autentisk og billigt. Mere sikre valg: sødkartofler, kastanjer — godt om efteråret med en vandet Harbin-pilsner. Husk også pekingand (rulle med agurk og hoisin), hvis man er til det ... Af specifikke steder har jeg ikke så mange anbefalinger. Man spiser for det meste godt og billigt. Dali Courtyard er dejlig, måske primært på grund af atmosfæren, overdækket gårdhave (vel åben om sommeren), ligger i en hutongsidegyde ved en større gade med mange ret fede second-hand-butikker, tæt på Trommetårnet og Klokketårnet og Nanluoguxiang. Der er faktisk også en god italiensk restaurant tæt på der, som hedder Mercante, men det giver selvfølgelig ikke mening at spise italiensk, hvis man ikke er i Beijing i lang tid. Ellers er der mange restauranter på Spøgelsesgaden (Dongzhimennei) — godt for hotpot og fisk og skaldyr. Og hvis man gerne vil have den helt forlorne expat-oplevelse, skal man tage til Sanlitun og spise et sted i Nali Patio.
(Og drikke). For øl er det værd at fremhæve mikrobryggeriet Great Leap Brewing, så kan man sidde sammen med de andre blege, tyndfede nordeuropæere og gå op i IPA'ens alkoholprocent. For baiju (kinesisk brændevin) skal man besøge Capital Spirits og prøve de fire aromaer: ris, lys, stærk og sovs. Bedst er Moutai Prince med sojasmag. Stærk aroma smager af kældermuggen ananas/jackfruit, ikke en udpræget god oplevelse.

Musik. Fruity Shop er en pladeforretning (som er flyttet fra tæt på Dongsi-metrostation til tæt på shoppinghelvedet Joy City), der lugter langt væk af svingninger.dk. Det giver selvfølgelig ingen mening at købe vinyler i Beijing, men hvis man ikke kan lade være, er det her, man kan få Ribeiro, Träd, Gräs och Stenar, Cecil Taylor, Dead C osv.
Til Fruity Shop er der tilknyttet koncertstedet Fruity Space. Jeg var der desværre kun til en filmvisning. Ellers er der Omni Space, i nærheden af Himlens Tempel Park. Der så vi Damo Suzuki, det var naturligvis forfærdeligt, men så fik man da langt om længe set giraffen. Der var også en indiefestival der over et par aftener, Upstream Gaze. Det var egentlig ret håbløst, men også meget sjovt. Sådan nogle ting skal man jo se, når man er et helt andet sted, være lidt mindre blasert ... Et par gange om året spiller Carsick Cars, og vi nåede lige at fange dem. Det er der til gengæld format over, den fede Sonic Youth-rip off. Debuten kunne godt fortjene en plads på en liste over 00'er-indie rock, som holder. Nå ja, så også Rrose på klubben The Lantern. Det sagde mig intet, men den slags findes altså også. Timeoutbeijing har koncertanbefalinger, dog ikke altid af den bedste slags.

Film. Jeg fandt aldrig ud af, om der egentlig er nogen biografer, der viser gode film. Men der er filmvisninger omtrent en gang om ugen på disse steder: Fruity Space og baren Mimi e Coco. Man bliver vist nødt til at have WeChat for at se, hvad der bliver vist. Men det er gode ting som Rivette, Ferrara, Marker, Bartas og så videre.

Var også i Chengdu, Xi'an og Luoyang. Hvis man er i Chengdu, anbefaler jeg Sanxingduis 3000 år gamle bronzemasker, der sagtens kan måle sig med terracottakrigerne. Og nu gider jeg ikke skrive mere.

Brugeravatar
Poste
Indlæg: 79
Tilmeldt: 29 mar 2017 22:12

Re: Beijing

#10 Indlæg af Poste » 20 jan 2019 23:30

Rejser et par uger til Kina i foråret og er mega klar på den her tråd! Tak for råd!

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 4 gæster