Tråden om politik

Næsten alt
Besvar
besked
Forfatter
Brugeravatar
gigantic
Indlæg: 6256
Tilmeldt: 19 okt 2006 00:39
Geografisk sted: Up in Bryant-Denny / with a couple of fine women / in my Crimson Tide linen

Tråden om politik

#1 Indlæg af gigantic » 16 sep 2010 09:19

gigantic skrev:Har vi egentlig en tråd om politik/dansk politik? Det kunne da være meget sjovt. Der sker så meget dumt, man kan brokke sig over.
Beefheart skrev:Jeg ved ikke, om vi har en politik-tråd
Derfor denne tråd.
J Spaceman skrev:
Lang skrev:
Beefheart skrev:Jeg ved ikke, om vi har en politik-tråd - så poster det bare her.

Er det bare mig, eller er det her forslag fuldstændig hul i hovedet??

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2010/0 ... s=facebook

Hvis det samtidig betød, at alle der kunne klare sig selv var velkommen, så var det helt fint med mig, men det er det nok desværre ikke.
Det er fuldstændig sindssygt, nærmest uanset hvordan man vender og drejer det! Hvad gør en presset person, der ikke har noget socialt netværk at falde tilbage på?

K-R-I-M-I-N-A-L-I-T-E-T

Senere viser undersøgelser, at kriminaliteten stiger blandt de undertrykte indvandrere, og så kommer DF med et nyt lovforslag om yderligere stramninger på indvandrerområdet.

Jeg har nok tillid til de andre partier til at tro på, at et så tydeligvis sygt og diskriminerende lovforslag aldrig bliver gennemført.
Jeg er enig i det første, men det her er jo rablende vantvittigt. Har du virkelig tillid til dem? Menneskerettighedsorganistationer og EU og FN er eter Danmark, fordi vi allerede fucker med basale rettigheder.
Gregor XIII skrev:Jamen er det ikke også tydeligvis i lodret strid med de europæiske menneskeretskonventioner? Jeg mener, det er kun ikke-eu-borgere, det er da tydeligvis diskriminerende. Noget andet er så, at det strider lodret imod hvad DI og deslige hungrer efter, så det rammer virkelig regeringen på et blødt punkt. Hold op mand, man kan godt forstå de ikke vil samarbejde med Sverigedemokraterne hensidan, bare ærgeligt de dækker sig ind under politisk korrekthed. Det er jo tydeligvis ødelæggende at være afhængige af så kortsigtede populister.
Igen: De der menneskerettighedskonventioner og DF - does not compute.

Jeg har egentlig haft lidt nederen på over Sverige i et stykke tid, så den massive dækning af, hvordan deres politiske klima tilsyneladende bare er bedre end vores er virkelig befriende.

Jeg har også nederen på over overskriften "DF: Smid hjemløse ud", men jeg har ikke haft tid til at finde historien bag.
Senest rettet af gigantic 16 sep 2010 09:37, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar
gigantic
Indlæg: 6256
Tilmeldt: 19 okt 2006 00:39
Geografisk sted: Up in Bryant-Denny / with a couple of fine women / in my Crimson Tide linen

Re: Tråden om dansk politik

#2 Indlæg af gigantic » 16 sep 2010 09:23

Skal vi egentlig lave en slags folkeafstemning? Der er kommet mange nyt til siden sidst? Jeg kan lave en afstemning i tråden.

Brugeravatar
Gregor XIII
Indlæg: 6519
Tilmeldt: 25 mar 2007 15:40
Kontakt:

Re: Tråden om dansk politik

#3 Indlæg af Gregor XIII » 16 sep 2010 09:24

Godt initiativ. Jeg vil dog straks afspore tråden med at hive international politik ind i billedet. For Frankrig har jo netop fået en kæmpe skideballe for deres Roma-politik. Ja den ansvarlige politiker - jeg har glemt hvem det var - kaldte det for en skændsel og sammenlignede med nazisterne. Og hvis de tager sig sammen over for Frankrig, ja mon så ikke også de tør sætte skabet på plads overfor lille Danmark, som jo alligevel altid er så skide besværlige.

Af intern politik er jeg mest forarget over at der skal indføres brugerbetaling på min gamle folkeskole. Det er edermame dumt, småligt, og kommer desuden til at ramme helt socialt skævt...
Grundet Gregor XIII er vi alle fortabte

Kronoper!

Roskomsnusk
Indlæg: 955
Tilmeldt: 05 nov 2009 20:28

Re: Tråden om politik

#4 Indlæg af Roskomsnusk » 16 sep 2010 10:03

kan vi ikke også have en tråd hvor vi snakker om styringsrationalitet, bureaukrati, demokrati og effektivitet? 8)
sim sala bim!

Brugeravatar
kostas
Indlæg: 453
Tilmeldt: 31 jan 2009 02:57

Re: Tråden om politik

#5 Indlæg af kostas » 16 sep 2010 10:06

gigantic skrev:Jeg har egentlig haft lidt nederen på over Sverige i et stykke tid, så den massive dækning af, hvordan deres politiske klima tilsyneladende bare er bedre end vores er virkelig befriende.
Seriøst? Er det bedre at man selv skal tage sine egne stemmesedler med til 'hemmelige' valg? Bedre at politiske holdninger bliver censureret? Bedre at politikerne rotter sig sammen for at udelukke betydelige dele af befolkningen fra at få politisk indflydelse, eller bare ytre deres holdninger?

Du tror ikke det politiske klima er medvirkende til at de forbyder sexkøb og tegnet børneporno og den slags? Det virker ellers for mig ret indlysende at der ikke er nogen grund til at tage folks ytringsfrihed eller deres ret til at bestemme hvad der er bedst for dem selv alvorligt, hvis man tager for givet at ens egne værdier er så universelle, at man ikke engang behøver tage andres i betragtning. Hvis jeg boede i Sverige ville jeg stemme på Sverigedemokraterna i protest mod et sygt politisk klima, selvom jeg antageligt ikke er enig med dem hvad angår de politiske løsninger (jeg er i hvert fald aldrig enig med DF).

Det der med stemmesedlerne ville være urkomisk, hvis ikke det var så skræmmende. Her er en historie om amerikansk valghistorie fra the New Yorker:
Jill Lepore skrev:On the morning of November 2, 1859—Election Day—George Kyle, a merchant with the Baltimore firm of Dinsmore & Kyle, left his house with a bundle of ballots tucked under his arm. Kyle was a Democrat. As he neared the polls in the city’s Fifteenth Ward, which was heavily dominated by the American Party, a ruffian tried to snatch his ballots. Kyle dodged and wheeled, and heard a cry: his brother, just behind him, had been struck. Next, someone clobbered Kyle, who drew a knife, but didn’t have a chance to use it. “I felt a pistol put to my head,” he said. Grazed by a bullet, he fell. When he rose, he drew his own pistol, hidden in his pocket. He spied his brother lying in the street. Someone else fired a shot, hitting Kyle in the arm. A man carrying a musket rushed at him. Another threw a brick, knocking him off his feet. George Kyle picked himself up and ran. He never did cast his vote. Nor did his brother, who died of his wounds. The Democratic candidate for Congress, William Harrison, lost to the American Party’s Henry Winter Davis. Three months later, when the House of Representatives convened hearings into the election, whose result Harrison contested, Davis’s victory was upheld on the ground that any “man of ordinary courage” could have made his way to the polls.
(...)
Nowhere in the United States in 1859 did election officials provide ballots. Kyle, like everyone else, brought his own. The ballots he carried, preprinted “party tickets,” endorsed the slate of Democratic candidates, headed by Harrison. Voters got their ballots either from a partisan, at the polls, or at home, by cutting them out of the newspaper. Then they had to cross through the throngs to climb a platform placed against the wall of a building (voters weren’t allowed inside) and pass their ballots through a window and into the hands of an election judge. This was no mean feat, and not only in Baltimore. In the middle decades of the nineteenth century, eighty-nine Americans were killed at the polls during Election Day riots.

Brugeravatar
kostas
Indlæg: 453
Tilmeldt: 31 jan 2009 02:57

Re: Tråden om politik

#6 Indlæg af kostas » 16 sep 2010 10:11

J Spaceman skrev:Det er fuldstændig sindssygt, nærmest uanset hvordan man vender og drejer det! Hvad gør en presset person, der ikke har noget socialt netværk at falde tilbage på?

K-R-I-M-I-N-A-L-I-T-E-T
Ud fra den logik skulle sådan nogen som illegale, mexikanske immigranter i USA være kriminelle alle til hobe. Men de har jo langt lavere kriminalitetsrate end amerikanske statsborgere. Der er for mig at se ret meget, der tyder på at understøttelse snarere er kriminalitetsskabende end kriminalitetsforebyggende.

Jeg er i øvrigt enig med Lang (omend han sikkert ikke er enig med mig).

Brugeravatar
Gregor XIII
Indlæg: 6519
Tilmeldt: 25 mar 2007 15:40
Kontakt:

Re: Tråden om politik

#7 Indlæg af Gregor XIII » 16 sep 2010 10:21

@ Kostas: Wow du er paranoid. Den der amerikanske historie har sgu da intet med noget som helst at gøre. Ja, det svenske system kunne være bedre, men det er åbenbart samme system man har flere andre steder, f.eks. Frankrig har jeg hørt. Og hvis man i Sverige holder folk uden for indflydelse, hvad fanden gør regeringen herhjemme med oppositionen? Hvor meget indflydelse er det nu lige 40+% af befolkningen har haft det seneste årto? Dansk Folkeparti skulle naturligvis også være holdt uden for indflydelse herhjemme, og deres holdninger aldrig tages alvorligt. Ikke fordi de har et 'forfærdeligt menneskesyn', men fordi de har været dårlige for landet. Sverige har lært af Danmarks fejl, men kører dog desværre stadig hellig retorik.

Du skal for øvrigt ikke tage dine egne stemmesedler med. Du får udleveret på valgstedet og tager dem med ind i boksen. De anbefaler at man tager alle sedler med ind og smider dem ud man ikke får brug for.
Grundet Gregor XIII er vi alle fortabte

Kronoper!

Brugeravatar
kostas
Indlæg: 453
Tilmeldt: 31 jan 2009 02:57

Re: Tråden om politik

#8 Indlæg af kostas » 16 sep 2010 10:27

Gregor XIII skrev:Jamen er det ikke også tydeligvis i lodret strid med de europæiske menneskeretskonventioner? Jeg mener, det er kun ikke-eu-borgere, det er da tydeligvis diskriminerende.
De prøver vel bare at overholder EUs direktiver om fri bevægelighed eller noget lignende. Jeg er ikke godt nok inde i EU-reglerne, kan jeg mærke. Jeg tror i hvert fald ikke, DF har de allervarmeste følelser overfor rumænere og bulgarer. Det ville være diskriminerende at beslutte sig for at f.eks. tyrkere skulle have dårligere vilkår end alle andre, men EU-borgere har jo qua EU-borgere en bunke rettigheder i Danmark.

Er det i øvrigt en overfortolkning at antage, at du synes det er diskriminerende på nogen måde at skele til nationalitet, når man uddeler goder? Det er vel bare en tilfældig social konstruktion, eller hvad?

Brugeravatar
kostas
Indlæg: 453
Tilmeldt: 31 jan 2009 02:57

Re: Tråden om politik

#9 Indlæg af kostas » 16 sep 2010 10:41

Man kan vælge at få stemmesedlerne sendt hjem til sig selv, og partierne skal selv betale for trykning og omdeling. Og selvom jeg ikke vil påstå at situationen i Sverige er lige så slem som i USA i 1800-tallet, så er det da bemærkelsesværdigt, hvor mange politisk motiverede overfald, der har været op til valget.

Oppositionen i Danmark kan ikke holdes uden for indflydelse på samme måde som et parti kan - oppositionen skal bare vinde et flertal, så kan de gennemføre lige den politik de vil. (Husk også at den danske tradition for mindretalsregeringer (og dermed brede forlig) er meget lidt udbredt - i de fleste andre lande har oppositionen meget mindre at skulle have sagt end den danske opposition har haft de seneste år.)

Et fløjparti kan derimod i praksis ikke få flertal alene, og kan derfor udelukkes gennem en slags politisk karteldannelse. Det er åbenbart op til ens temperament om man tror, deres vælgere bliver mere fornuftige og medgørlige af at blive lyttet til på den måde...

Jeg er i hvert fald DF tak skyldig for at have skabt en af verdens bedste og mest åbne politiske debatkulturer. Vi mangler bare blasfemi- og racismeparagrafferne, så kan man for alvor banke deres meninger ned i en åben, ærlig kamp.

EDIT: Jeg er forøvrigt enig med Jarl Corduas udlægninger af sagen her: http://jarlcordua.dk/2010/09/01/we-in-sweden/

Brugeravatar
gigantic
Indlæg: 6256
Tilmeldt: 19 okt 2006 00:39
Geografisk sted: Up in Bryant-Denny / with a couple of fine women / in my Crimson Tide linen

Re: Tråden om politik

#10 Indlæg af gigantic » 16 sep 2010 12:43

Kostas:
Seriøst? Er det bedre at man selv skal tage sine egne stemmesedler med til 'hemmelige' valg? Bedre at politiske holdninger bliver censureret? Bedre at politikerne rotter sig sammen for at udelukke betydelige dele af befolkningen fra at få politisk indflydelse, eller bare ytre deres holdninger?
Hvad fanden fabler du om? Hemmelige valg? Hvad mener du med det? Hvilke holdninger bliver censureret i Sverige? Forklar mig lige det.

Mht. stemmesedlerne, så er det jo et andet system. Du kan bare tage din tilsendte stemmeseddel med i lommen, så ingen ser den, eller du kan tage en fra hvert parti med ind i stemmeboksen, eller du kan tage en blank seddel med ind og skrive dem, du vil stemme på, på selden. Det med at påstå, Sverige er udemokratisk, er noget af det mest retarderede nogensinde ytret i dansk politik. En ting er at DF gør det. De fatter jo ikke en meter, men at VKO går med på kritikken (inklusive Naser Khader, der sammenligner Sverige med SYRIEN!) er bare for åndssvagt.
Du tror ikke det politiske klima er medvirkende til at de forbyder sexkøb og tegnet børneporno og den slags? Det virker ellers for mig ret indlysende at der ikke er nogen grund til at tage folks ytringsfrihed eller deres ret til at bestemme hvad der er bedst for dem selv alvorligt, hvis man tager for givet at ens egne værdier er så universelle, at man ikke engang behøver tage andres i betragtning. Hvis jeg boede i Sverige ville jeg stemme på Sverigedemokraterna i protest mod et sygt politisk klima, selvom jeg antageligt ikke er enig med dem hvad angår de politiske løsninger (jeg er i hvert fald aldrig enig med DF).
Som jeg skrev, så var jeg indtil det her temmelig desillusioneret over Sverige. Bl.a. pga. de ting du nævner, men jeg synes f.eks., det er rart at høre, svenskerne kan diskutere økonomiske reformer i stedet for ligegyldig fremmedfjendsk indvandrerdebat i Danmark (selvom de har flere indvandrere). Den danske indvandrerdebat er fremmedfjendsk og ulækker. Det er ikke, fordi de ikke har ytringsfrihed i Sverige, at de ikke lægger etniske minoriteter for had, som vi gør. Det er fordi, de har en bedre politisk debatkultur.
Du ville stemme på Sverigedemokraterna i protest mod et sygt debatklima? Tjek den her for et sygt debatklima:
...så er det da bemærkelsesværdigt, hvor mange politisk motiverede overfald, der har været op til valget.
Ikke at det bliver bedre af det, men dem har vi også haft i Danmark.
Jeg er i hvert fald DF tak skyldig for at have skabt en af verdens bedste og mest åbne politiske debatkulturer. Vi mangler bare blasfemi- og racismeparagrafferne, så kan man for alvor banke deres meninger ned i en åben, ærlig kamp.
Jer er lodret uenig - pånær i forhold til blasfemiparagraffen.

Mht. Sverige som demokrati i forhold til Danmark, så er de f.eks. bedre her:
- Alle kan stille op. Man behøver ikke en underskriftsindsamling. De valgsedler, du nævner, behøver man heller ikke. Man kan skrive det på, man lyster, på en blank seddel i stemmeboksen.
- I Danmark kan statsborgere bosat i udlandet ikke stemme. Demokratisk?

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 2 gæster