Svingz official NBA thread!

Næsten alt
Besvar
besked
Forfatter
Brugeravatar
Ungfugl
Indlæg: 3613
Tilmeldt: 04 maj 2012 19:28
Geografisk sted: Sdr. Bjert

Re: Svingz official NBA thread!

#441 Indlæg af Ungfugl » 05 maj 2020 07:50

Jeg har set de første seks afsnit, og det er et fænomenalt indblik i det megalomane 90'er-USA. Den der stjernedyrkelse af Jordan er jo næsten på højde med Michael Jackson i 90'erne. Der var ingen grænser, alt skulle hele tiden være vildere og større og der skulle maxes ud. Og så er der bare mange stærke karakterer/arketyper omkring det Bulls-hold(og hos rivalerne), som ind til videre virkelig retfædiggører dens serieformat. Den forsmåede og indadvendte Scottie Pippen. Den karismatiske træner Phil Jackson, som har har det lidt buddhistisk og taget syre. Sportsdirektøren Jerry Krause med det ekstreme mindreværdskompleks, som bliver ved med at fable om at "jaja, holdet er godt, men det er organisationens skyld, vi vinder". Loke-typen Isaiah Thomas fra konkurrenterne Detroit Pistons'. Dennis Rodmans vanvid(på godt og ondt). Og så selvfølgelig Michael Jordans tyranniske vindermentalitet. Gad godt se og høre mere til Dennis Rodman, men alt i alt rigtig fed sportsdoku so far.

Brugeravatar
ruthner
Indlæg: 1373
Tilmeldt: 20 maj 2008 17:32
Geografisk sted: progress

Re: Svingz official NBA thread!

#442 Indlæg af ruthner » 05 maj 2020 16:18

Jeg har også set seks afsnit nu og er stadig helt på, selvom den jo nok går lidt i en fin bue rundt om de største knaster i MJs karriere. Det er så også en tur direkte ned kaninhullet for mit vedkommende, og jeg har decideret fået gåsehud, hver gang det der lidt slappe (men episke) Alan Parsons Project-nummer, som Bulls løber på banen til, kommer på. Dengang drømmen om at "make it to the pros" levede i bedste velgående. Det er seriøst vildt at tænke på, hvor stor MJ (og Bulls) var i 90'erne. Det er vel ikke helt forkert at sige, at han tog Nike fra et lille, ubetydeligt brand til verdens største sportsbrand?

edit: Og cigarrygning giver det lige et ekstra nøk for mit vedkommende. Ægte 90'er-stil.

Brugeravatar
secondtoughestintheinfant
Indlæg: 13505
Tilmeldt: 15 nov 2003 13:19
Geografisk sted: Jerusalem

Re: Svingz official NBA thread!

#443 Indlæg af secondtoughestintheinfant » 05 maj 2020 16:26

Synes The Last Dance er endnu bedre, end jeg havde turdet håbe på. MJ leverer virkelig i de der interviews. Han er altså as real as they come, selvom det jo så også vil sige noget nær stjernesociopat. Bærer sine grudges som var de rings fra 90'erne. I betragtning af, at han selv har 100 % kontrol over materialet, så synes jeg godt nok, vi kommer OK rundt i krogene. I det hele taget er The Last Dance jo bare 90'er-guld. Det var vel den periode i historien, hvor berømthederne var størst og mest larger than life, og de to største var MJ og Michael Jackson, og ingen kommer nogensinde til at overgå dem.

Jeg vil i øvrigt meget varmt anbefale den her:
Billede
jegharfangetmigenmyg skrev:
29 maj 2019 11:28
Touché.

Brugeravatar
Pete Rock
Indlæg: 9701
Tilmeldt: 02 apr 2007 20:54
Geografisk sted: York University, Toronto

Re: Svingz official NBA thread!

#444 Indlæg af Pete Rock » 19 maj 2020 04:26

Last Dance har været god historie for en som mig der først begyndte at gå op i basketball i 2008, men på den anden side er det svært at forestille sig at den på nogen måde kunne have været dårligere. Den evige tærsken langhalm på ubetydelige begivenheder ("it became personal for me ...") og de ynkelige, absurd ynkelige forsøg på at menneskeligøre psykopat-robotten Jordan. Jeg har efterhånden brug for 2-3 øl for at komme igennem et afsnit. Ville nok have været bedre som en 2 timers film.
Dance encourages the body to move without permission. That's a fundamental flaw. It must be solved.

Brugeravatar
Jallan
Indlæg: 15183
Tilmeldt: 04 jun 2006 20:48
Geografisk sted: Fanget i en barometerlomme

Re: Svingz official NBA thread!

#445 Indlæg af Jallan » 19 maj 2020 14:07

Fire afsnit inde, og jeg er da totalt hooked. Havde længe glemt hvor fed en sport basketball er, og det er jo virkelig et fedt narrativ. Stærkt at det er lykkedes Netflix at lave en dokumentar med alle kilderne (ink Obama og Clinton).
Med intens hilsen

Jallan

Koebenhavner
Indlæg: 3
Tilmeldt: 30 maj 2020 12:41

Re: Svingz official NBA thread!

#446 Indlæg af Koebenhavner » 30 maj 2020 15:19

ruthner skrev:
05 maj 2020 16:18
selvom den jo nok går lidt i en fin bue rundt om de største knaster i MJs karriere.
jeg har hørt flere sige det her med at dokumentaren giver et poleret billede af Jordan. Hvad er det som folk savner?

Derudover har jeg labbet dokumentaren i mig - kan dog ikke se hvorfor hele kontroversen med Detroit der gik af banen før tid var oppe og vende igen-igen. Celtics gjorde det samme så sent som i 2012 og jeg mener også det var David West der gjorde det samme da han spillede for Pacers.

Brugeravatar
ruthner
Indlæg: 1373
Tilmeldt: 20 maj 2008 17:32
Geografisk sted: progress

Re: Svingz official NBA thread!

#447 Indlæg af ruthner » 30 maj 2020 18:02

Altså, først og fremmest så lykkedes det MJ at køre en karriere, der var mere eller mindre pletfri, hvis man overvejer, hvor lidt privatliv han havde. Så det er ikke fordi, at der sidder en hel masse lemlæstede kvinder på hans bekostning derude, så vidt jeg ved. Men dokumentaren går da i hvert fald ikke i kødet på ham ift. hans problemer med ludomani, hans opførsel over for mod- og medspillere, hans aktive engagement mod IT var med på Dream Team. Det er ting, som mere eller mindre er almen viden for alle med interesse i basketball ved, men som han stadig benægter, på trods af at de er veldokumenterede. Det er vel bare ret tydeligt, at han går virkelig meget op i, hvad folk tænker om ham (det forklarer vel også hans apolitiske agenda).

Copenhagener
Indlæg: 28
Tilmeldt: 30 maj 2020 20:12

Re: Svingz official NBA thread!

#448 Indlæg af Copenhagener » 30 maj 2020 20:23

At Jordan skulle værd hård mod hans holdkammerater bliver nævnt i dokumentaren af flere omgange - og er som du selv siger alment kendt. Der er kunne selvfølgelig godt være flere anekdoter men jeg ved ikke hvor interessant eller problematisk for den sags skyld det skulle være. Kobe og KG havde samme ry, Bobby Knight kastede bolde efter sine spillere og blev alligevel hyldet her i år osv. De fleste er ligeglade så længe man vinder.

Gamblingdelen er jo også med - jeg ved godt nogle gerne ville have folde diverse konspirationsteroier om at hans far blev dræbt pga. eller spillegæld eller have mere om at han skulle have haft karantæne, men der er jo ikke rigtig bevis for nogen af delene, så kan ikke rigtig se hvordan det skulle foldes mere ud. Jeg ved heller ikke hvor problematisk hans spilleproblemer var, bare fordi man spiller for store beløb, har man jo ikke nødvendigvis et problem. Jordan er trods alt stadig ved muffen

Isiah Thomas-delen er selvfølgelig rigtig, nok men jeg har aldrig fundet det særlig interessant. Det er virker åbenlyst han ikke var med på grund af Jordan, hvad end han bad om det direkte eller ej. Jeg var faktisk glad for Dream Team ikke fyldt mere i dokumentaren da de ikke rigtigt nævnte noget der ikke var med i dream team dokumentar der kom for nogle år siden eller dream team-bogen. Synes efterhånden vi har hørt rigeligt om det hold (omend interviewet med Kukoc var et frisk pust)

Brugeravatar
secondtoughestintheinfant
Indlæg: 13505
Tilmeldt: 15 nov 2003 13:19
Geografisk sted: Jerusalem

Re: Svingz official NBA thread!

#449 Indlæg af secondtoughestintheinfant » 30 maj 2020 20:29

Jordans modstand mod Isiah var vel ikke mere aktiv, end at alle vidste, at de slet ikke vibede. Ligesome Isiah ikke vibede med Magic og flere andre på Dream Team. At han ikke blev udtaget har jeg altid opfattet som en no brainer. Og jeg synes da, der blev gået en del mere til Jordan i The Last Dance, end man kunne have forventet. Han talte direkte i interviews om gamblingen og om forholdet til holdkammeraterne. En Jordan, der for rullende kameraer begynder at græde, mens han hvæsser, "I never asked anything of anyone that I didn't do myself" - hvad mere forventer man?
jegharfangetmigenmyg skrev:
29 maj 2019 11:28
Touché.

Brugeravatar
ruthner
Indlæg: 1373
Tilmeldt: 20 maj 2008 17:32
Geografisk sted: progress

Re: Svingz official NBA thread!

#450 Indlæg af ruthner » 30 maj 2020 20:39

Jeg tror ærlig talt også, at klagerne især udspringer af, at folk ikke kan holde ud, at Jordan langt hen ad vejen er ren teflon, og det ikke er muligt at finde noget ordenligt snavs på ham. Jeg synes, dokumentaren er virkelig vellykket for det den er. Det er en amerikansk sportsdokumentar. Det er ikke en kritisk graverdokumentar, der foregiver at bringe en hel masse nyt på banen. Den handler om Jordan og om Bulls. I nævnte rækkefølge. Og det er fordi, Jordan er så meget større end resten af holdet tilsammen, hvor knuselskelige nogle af de andre spillere må være.

Jeg er også fuldstændig ligeglad med IT. Alle de andre hadede ham (med rette) lige så meget som Jordan, det var bare Jordan, der havde mest at sige på det tidspunkt. Jeg synes ikke, der blev gået hårdt til ham, men jeg har nok heller ikke så stort et problem med det, som jeg måske gav udtryk for i mit tidligere post.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Poste og 5 gæster