Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Post Reply
Message
Author
User avatar
Poste
Posts: 8
Joined: 29.03.2017 21:12:50

Re: Svingningers madtråd

#271 Post by Poste » 05.04.2018 12:51:22

00Void wrote:I al fald på assistens kirkegård. Brug http://www.byhøst.dk/kort for flere steder. Man kan også bruge den til bær, nødder, frugter og andre urter.
Tak for link!

Men er det ikke strengt taget forbudt at nappe fra kirkegårde?

User avatar
nap nap.
Posts: 2242
Joined: 03.08.2004 20:04:36

Re: Svingningers madtråd

#272 Post by nap nap. » 05.04.2018 21:34:15

Mange mennesker napper ramsløg fra de gamle grave på Assistens, så du vil i det mindste ikke være alene.

Vores trafikborgmester vælger endda at hugge sine krydderurter fra sansebedene. :roll:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TTAa8aUP ... be&t=2m22s[/youtube]
Forestil dig et kunstværk skabt af Per Arnoldi med musik af Niels Lan Doky.

User avatar
Frcaheal
Posts: 675
Joined: 27.04.2007 18:27:30

Re: Svingningers madtråd

#273 Post by Frcaheal » 06.04.2018 09:24:57

00Void wrote:I al fald på assistens kirkegård. Brug http://www.byhøst.dk/kort for flere steder. Man kan også bruge den til bær, nødder, frugter og andre urter.
Det er sgu da meget fedt, det der. Er der ikke en, der lige kan plotte ind, hvor man finder porse i nærheden af Aalborg, så jeg kan få banket en ordentlig snapseproduktion op?

Jeg kører i øvrigt Syr-stilen om morgenen. Har slet ikke lyst til at indtage andet end kaffe på det tidspunkt af dagen. Jo, et glas vand kan jeg da også klemme ned.
Nå, men så sælger vi egern.

User avatar
Poste
Posts: 8
Joined: 29.03.2017 21:12:50

Re: Svingningers madtråd

#274 Post by Poste » 06.04.2018 10:01:51

nap nap. wrote:Mange mennesker napper ramsløg fra de gamle grave på Assistens, så du vil i det mindste ikke være alene.

Vores trafikborgmester vælger endda at hugge sine krydderurter fra sansebedene. :roll:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TTAa8aUP ... be&t=2m22s[/youtube]
Hahah ok, det hjælper 8)

User avatar
busterask
Posts: 1356
Joined: 07.04.2011 15:26:30

Re: Svingningers madtråd

#275 Post by busterask » 18.04.2018 15:43:53

jeg har købt mig en rigtig flot, solid kulmulefilet, som jeg skal have til at spille i aften.
er det helt faux pas at lave den til noget ceviche? eller er det noget med at stege den sprød på skindet?
og hvad med garniture? tips i alle afskygninger er velkomne!
den meget priviligeret ung mand

User avatar
andreassyr
Posts: 6220
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#276 Post by andreassyr » 19.04.2018 07:38:17

Hvad endte du med at gøre? Jeg får det i tiltagende grad sådan at jeg synes ceviche er kongen af fisketilberedninger. Men det er sikkert bare fordi jeg endnu ikke har taget mig sammen til at lave gedeboller i hummersauce.
Spot On

Piverenseren
Posts: 171
Joined: 24.05.2017 07:33:22
Location: Ved siden af mig selv

Re: Svingningers madtråd

#277 Post by Piverenseren » 20.04.2018 11:28:23

Hvis man laver ceviche af en nylig erhvervet frisk fisk skal man vel lige have den et par dage i fryseren først... for at dræbe alle de der satens larver, der ellers har potentiale til at bore sig igennem ens tarm og finde ind et vilkårligt og måske ekstremt smertefuldt sted i ens krop. Skal man ikke? Eller er det kun med laks man gør det?
yossarian wrote:Denne tråd mangler en metadiskussion

User avatar
Morten
Posts: 4430
Joined: 19.07.2002 09:10:10
Location: Hovedstadsområdet

Re: Svingningers madtråd

#278 Post by Morten » 20.04.2018 11:40:12

Piverenseren wrote:
20.04.2018 11:28:23
Hvis man laver ceviche af en nylig erhvervet frisk fisk skal man vel lige have den et par dage i fryseren først... for at dræbe alle de der satens larver, der ellers har potentiale til at bore sig igennem ens tarm og finde ind et vilkårligt og måske ekstremt smertefuldt sted i ens krop. Skal man ikke? Eller er det kun med laks man gør det?
Det gælder ikke kun laks.

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/do ... .2010.1543
EFSA has concluded that all wild caught seawater and freshwater fish must be
considered at risk of containing viable parasites of human health hazard if these products
are to be eaten raw or almost raw.

https://ec.europa.eu/food/sites/food/fi ... tes_en.pdf
...freezing treatment must lower the temperature in all part of the product to either
-20 °C or lower for not less than 24 hours, or to -35 °C or lower for not less than 15
hours...
Simplify

User avatar
busterask
Posts: 1356
Joined: 07.04.2011 15:26:30

Re: Svingningers madtråd

#279 Post by busterask » 20.04.2018 13:53:16

jamen altså. så håber jeg bare, at de larver finder sig noget andet at bore sig ned i. det blev nemlig ceviche som (larver eller ej) smagte ret vildt.
det er indrømmet ikke ofte at jeg sådan får chancen for at rode rundt med sådan en flot filet,
så jeg fandt hurtigt ud af, at kulmulen er fisk som rigtig gerne vil smuldre lidt. det betød, at
det nærmest var sådan en rørt tartar-agtig oplevelse. det gjorde som sådan ikke noget skidt ved det hele synes jeg.
det blev med noget fint snittet spidskål og nogle flotte radiser. selve citronbadet var rimelig idiotsikkert, bestående
af citron og lidt sesamfrø. til sidst fik jeg fedtet fisken ind i en helt spiller'n marinade af skalotteløg, friske koriander
og lidt sesamolie, som lige røg en tur igennem morteren.

jeg tror jeg slap for larverne denne her gang, men tak for fryser-tippet til fremtiden!

edit: fisken røg ikke i morteren, vel at mærke.
den meget priviligeret ung mand

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests