Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Post Reply
Message
Author
User avatar
Lang
Posts: 9662
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#131 Post by Lang » 19.08.2017 10:21:40

Ja præcis. Det er nogle virkelig gode ting han har men hans udadvendthed gør mig til en sur introvert. I Torvehallerne har de tit et tilbud hvis man er ude på at spare lidt

Men slagteren ved Kultorvet har det mest velsmagende kød for tiden - intet af det har været frossent og det hele kommer fra non-malkekvæg der har ædt de helt rigtige ring. Man kan simpelthen smage græs og kløver i sin bid. Til gengæld er det næsten lige så dyrt som fois gras.
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
Antimatter
Posts: 5533
Joined: 10.07.2005 23:11:43

Re: Svingningers madtråd

#132 Post by Antimatter » 03.09.2017 22:34:38

Tænker at lave en stor portion duxelles med efterårets svampe. Er der nogen der har en genial ide til hvad man kan bruge det til? Jeg tænker at proppe det ind i en stegt fugl og putte noget på glas og bruge som smørepålæg. Og Sauce Duxelles hehe, vigtigt.Og som fyld i hjemmebagte croissanter? :o Det må prøves. Del også hvis vi har en god opskrift. :ugeek:
Glaucoma, iritis, cataract, crystallised cataract, a nebula in the pupil, conjunctivitis, torn retina, blood accumulation and abscesses

User avatar
00Void
Posts: 5725
Joined: 10.07.2006 18:04:00

Re: Svingningers madtråd

#133 Post by 00Void » 04.09.2017 10:52:59

Rør smuldret gedeost op med fed creme fraiche (38), citronsaft, persille, sød sennep og salt/peber. Smør ostecremen på grillede skiver af baguette og top med duxelles. Hvis du har en gasbrænder, så kør den over i nogle sekunder så svampene og gedeosten får lidt sort overflade. Det gør godt.
fire hang out with me

User avatar
Dan Dare
Posts: 2171
Joined: 20.02.2006 22:47:21
Location: Funkytown
Contact:

Re: Svingningers madtråd

#134 Post by Dan Dare » 05.09.2017 17:12:33

Jeg har fundet en strandkålskoloni tæt på hvor jeg bor. Den skal nok spises snart. Nogle gode opskrifter?
I'm a good citizen, I'm a good father, I recycle and I masturbate. And I'm proud of it.

Hygger også lige med budding

User avatar
Antimatter
Posts: 5533
Joined: 10.07.2005 23:11:43

Re: Svingningers madtråd

#135 Post by Antimatter » 07.09.2017 23:10:03

Vil lave en fasan i weekenden. Nogen tips?
Glaucoma, iritis, cataract, crystallised cataract, a nebula in the pupil, conjunctivitis, torn retina, blood accumulation and abscesses

User avatar
andreassyr
Posts: 6242
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#136 Post by andreassyr » 08.09.2017 07:07:29

Confiter den hvis du har tiden. Derefter/ellers så i ovnen hurtigt med bacon, svesker og rosmarin. Den kan blive sygt tør sådan en hvis man ikke passer på.
Spot On

User avatar
andreassyr
Posts: 6242
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#137 Post by andreassyr » 08.09.2017 07:18:29

Ville være godt med bagt græskar og syltede løg til. Eller kål med andefedt, løg, æbler, eddike og enebær.
Spot On

User avatar
simonvt
Posts: 907
Joined: 18.01.2011 22:10:28

Re: Svingningers madtråd

#138 Post by simonvt » 08.09.2017 10:31:59

Lidt i tråd med syr: Jeg lavede rilette af et par fasaner for en tre måneder siden. Der overkommer man den potentielle tørhed ved at iblande store mængder andefedt. Det blev helt igennem konge - og ret så intenst! På nybagt brød med lidt surt, lidt grønt, lidt skalotte og så dunker rødvind til :)
Havde masser tilovers som meget let og hurtigt ku' forvandles til virkelig gode pastaretter.

User avatar
Antimatter
Posts: 5533
Joined: 10.07.2005 23:11:43

Re: Svingningers madtråd

#139 Post by Antimatter » 08.09.2017 11:07:37

Lyder godt, drenge. Så det vigtigste tip er at den skal have rigeligt med fedt og ikke for lang tid i ovnen, for at undgå tørhed. Escoffier anbefaler at man dækker den med svinefedt, men jeg kan ikke helt gennemskue, hvorfor han mener den fremgangsmåde er bedst. Måske proppe noget foie gras i den og lave madeirasovs.
Glaucoma, iritis, cataract, crystallised cataract, a nebula in the pupil, conjunctivitis, torn retina, blood accumulation and abscesses

User avatar
simonvt
Posts: 907
Joined: 18.01.2011 22:10:28

Re: Svingningers madtråd

#140 Post by simonvt » 08.09.2017 11:22:37

Ja den magre fugl skal ha' noget grease! Den klassiske dansker tilberedning er vel også noget med spæk (så Escoffier tilgangen med svinefedt er sikkert ikke helt off) og piskefløde, men jeg (KONHOL WARNING) er egentlig ikke så glad for piskefløde. Den der lidt flade måde at gå til vildt på, er i min bog, ikke det rette match for den ret fremtrædende vildt/jernsmag der ofte er i fasaner.
Har også forsøgt mig i en Provence version (inspireret af den her:https://madetmere.dk/fasan-i-hvidvin-pr ... nspireret/) smagssammensætningen var vellykket men kødet blev sgu lidt tørt.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests