Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Post Reply
Message
Author
User avatar
andreassyr
Posts: 6242
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#141 Post by andreassyr » 08.09.2017 12:49:14

Antimatter wrote:Lyder godt, drenge. Så det vigtigste tip er at den skal have rigeligt med fedt og ikke for lang tid i ovnen, for at undgå tørhed. Escoffier anbefaler at man dækker den med svinefedt, men jeg kan ikke helt gennemskue, hvorfor han mener den fremgangsmåde er bedst. Måske proppe noget foie gras i den og lave madeirasovs.
Rigeligt med fedt må være essentielt. Dog kunne jeg godt se det fungere med fasan i cognac- og druesauce, en tilberedning der er perfekt til vagtler, og hvor den korte tilberedningstid er essentiel: Skalotteløg, hvidløg og timian ned i i en gryde til den letbrunede, parterede fasan - flambér i cognac - tilsæt 1 lille glas hvidvin og kog væk - tilsæt hønsefond - kog i hvad, 15-20 minutter - tag fasanen op og montér saucen med en spsk grovkornet sennep og tern af koldt smør - tilsæt halve, grønne druer og lad dem lige lune igennem inden det hele hældes over fasanen. Brød og en lille salat til, velsagtens.
Spot On

User avatar
andreassyr
Posts: 6242
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#142 Post by andreassyr » 09.09.2017 17:07:48

Hvad endte det så med?
Spot On

User avatar
Lang
Posts: 9662
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#143 Post by Lang » 19.10.2017 11:37:22

Jeg er i Vendsyssel og alt er fint bortset fra at Spar Købmanden i Aalbæk er virkelig pauver men jeg nægter at køre til Skagen eller Frederikshavn for at handle. Så jeg lavede blomkålsgratin da blomkålene dog var flotte. Det er altså en hyggelig spise og en god måde at spise et helt blomkålshoved - som jeg holder meget af - så nu fantaserer jeg om at lave den ultimative udgave.
Jeg vil gerne have at blomkålen har mere bid, så næste gang vil lade være med at koge blomkålen men bare dampe den helt kort til den kun få det der kål-råhed af sig men så den stadig har bid efter en 45 minutter i ovn.
Det er en opbagt sovs med æggeblommer som man røre blomkålsstykker i og til sidst vender man piskede æggehvider i.
Jeg tænker at man kan opgraderer sovsen med lidt umami i form af et par hakkede salte ansjosfiletetter? Og meget mere peber og muskat end jeg brugte her. Måske en lille bitte smule chili også? Og hvis man nu brugte noget ordenligt syg gruyere til gratinering?
Den behøver faktisk ikke skinetern som den danske udgave foreskriver men hvis nu er så må det ind og hente et par skiver af den seriøse franske røgede skinke og fordele med rund hånd.
Putter man egentlig ikke også ærter og gulerødder i den traditionelle?
hmmm...
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
Tonic Satan
Posts: 8562
Joined: 03.06.2009 21:48:02
Location: Jeg er i lommen på dig

Re: Svingningers madtråd

#144 Post by Tonic Satan » 19.10.2017 12:21:47

Der er satme så dejligt deroppe. Du kan kigge forbi min ven Jens' forældre på deres B&B ud for Sommerhusene Øst for Himmerige, og købe den hjemmelavede snaps. Der er da i det hele taget en del gårdbutikker i omegnen, men Spar er rigtig nok ikke meget bevendt uden for sæsonen.
Antimatter wrote:
En eller anden nobody kaldte det Jørgen de Mylius time.

User avatar
Regular John
Posts: 3157
Joined: 11.08.2005 19:17:23
Location: 123 Fake Street

Re: Svingningers madtråd

#145 Post by Regular John » 19.10.2017 12:28:52

Lang wrote:Jeg er i Vendsyssel og alt er fint bortset fra at Spar Købmanden i Aalbæk er virkelig pauver men jeg nægter at køre til Skagen eller Frederikshavn for at handle. Så jeg lavede blomkålsgratin da blomkålene dog var flotte. Det er altså en hyggelig spise og en god måde at spise et helt blomkålshoved - som jeg holder meget af - så nu fantaserer jeg om at lave den ultimative udgave.
Jeg vil gerne have at blomkålen har mere bid, så næste gang vil lade være med at koge blomkålen men bare dampe den helt kort til den kun få det der kål-råhed af sig men så den stadig har bid efter en 45 minutter i ovn.
Det er en opbagt sovs med æggeblommer som man røre blomkålsstykker i og til sidst vender man piskede æggehvider i.
Jeg tænker at man kan opgraderer sovsen med lidt umami i form af et par hakkede salte ansjosfiletetter? Og meget mere peber og muskat end jeg brugte her. Måske en lille bitte smule chili også? Og hvis man nu brugte noget ordenligt syg gruyere til gratinering?
Den behøver faktisk ikke skinetern som den danske udgave foreskriver men hvis nu er så må det ind og hente et par skiver af den seriøse franske røgede skinke og fordele med rund hånd.
Putter man egentlig ikke også ærter og gulerødder i den traditionelle?
hmmm...
Har du opdaget den fiskebutik der gemmer sig bag Aalbæk Gl. Kro?
This song is about enjoying the fact that we live in a world where God is dead and Elvis lives

User avatar
Lang
Posts: 9662
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#146 Post by Lang » 19.10.2017 12:33:47

Yes tak -men de kun åbent fra fra torsdag- lørdag. Men jeg har været der i dag og købe kulmule loins som jeg tænker at skindstege og servere med nogle linser eller sådan noget.
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
Frcaheal
Posts: 693
Joined: 27.04.2007 18:27:30

Re: Svingningers madtråd

#147 Post by Frcaheal » 19.10.2017 13:14:43

Husk at gå over til Vera på hjørnet over for slagteren - som i øvrigt har nogle glimrende ølpølser - og drik/køb nogle belgiske øl, men det har du velsagtens opdaget. Hvis du nu alligevel overgiver dig og kører til Frederikshavn, så kør lige ind omkring slagteren i Elling og køb noget af deres fremragende sylte.
Nå, men så sælger vi egern.

User avatar
Lang
Posts: 9662
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#148 Post by Lang » 19.10.2017 13:36:29

Jeps tak men der er vinterlukket og godte butiken er flyttet overfor i den gamle bank. Så et stykke godt ost og fancy chokolade fås dog stadig

Slageteren er lukket indtil foråret 2018 da de skal byge noget nyt der smelter Kiwi og slagteren sammen eller hvad det er.

Så det eneste der var at få udover fisk var en brugt bil jeg kiggede på hos den ene af de to mekanikere.

Kører ind til Skagen imorgen og undersøger om det har gjort noget ved kvaliteten at Slagter Munch er blevet købt af en kapitalfond.

Nogle gode frokoststeder i Skagen? Der er Ruths og Brøndums ikke ? Resten er samme standard turist-cafe/kro mad ik'?
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
Regular John
Posts: 3157
Joined: 11.08.2005 19:17:23
Location: 123 Fake Street

Re: Svingningers madtråd

#149 Post by Regular John » 19.10.2017 14:12:52

Lang wrote:Jeps tak men der er vinterlukket og godte butiken er flyttet overfor i den gamle bank. Så et stykke godt ost og fancy chokolade fås dog stadig

Slageteren er lukket indtil foråret 2018 da de skal byge noget nyt der smelter Kiwi og slagteren sammen eller hvad det er.

Så det eneste der var at få udover fisk var en brugt bil jeg kiggede på hos den ene af de to mekanikere.

Kører ind til Skagen imorgen og undersøger om det har gjort noget ved kvaliteten at Slagter Munch er blevet købt af en kapitalfond.

Nogle gode frokoststeder i Skagen? Der er Ruths og Brøndums ikke ? Resten er samme standard turist-cafe/kro mad ik'?
Kokkenes skulle angiveligt have god frokost, som er over den gode cafe-standard. Og det skulle ovenikøbet være til at betale sig fra. Har jeg hørt.
Jeg render også rundt deroppe i øjeblikket, så der skal pilses godt og grundigt i morgen.
This song is about enjoying the fact that we live in a world where God is dead and Elvis lives

User avatar
Frcaheal
Posts: 693
Joined: 27.04.2007 18:27:30

Re: Svingningers madtråd

#150 Post by Frcaheal » 19.10.2017 15:44:44

Det ser da ud til, at ølhuset har åbent fra i dag og uden ud.
Nå, men så sælger vi egern.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest