Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Post Reply
Message
Author
User avatar
Lang
Posts: 9650
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#151 Post by Lang » 19.10.2017 21:16:48

Jeg tjekker gerne igen men jeg tror nu ølstuen er rykket ind i chokolade/oste butikken for vinteren. Så du kan godt sidde og få en flaske øl men ingenting på hane og ikke nogen friske fyre der ude og drikke sig eftermiddagsstive. Kun et par gråhjelme der deler en mild flaske ved et af de to borde inden mørket falder på.
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
not_batman
Posts: 5950
Joined: 19.07.2004 23:21:07
Location: for enden af markvejen...

Re: Svingningers madtråd

#152 Post by not_batman » 22.10.2017 14:45:42

cassoulet til tre dage på hjemmeslagtet kanin og hjemmegjort konfiteret and og krydrede pølser. næste gang skal kaninen også konfiteres og pølsefarsen røres selv.
om ikke andet, så har du en middelmådig musiksmag og en halvstor samling af david tibet-effekter..

User avatar
G9
Posts: 987
Joined: 31.03.2006 10:25:17
Location: Søvind

Re: Svingningers madtråd

#153 Post by G9 » 22.10.2017 17:07:42

svampe... for hulen da osse...
efter at have været på en svampetur med en ekspert, så har jeg set lyset... mycelium er livet.

edit : og Mols bjerge er smukkere end jeg huskede dem.
drunk at will G9 style

Martin : "jeg kan slet ikke finde rundt i alle de der københavner bands som ikke er on trial"

User avatar
Amos
Posts: 311
Joined: 11.05.2016 13:41:03

Re: Svingningers madtråd

#154 Post by Amos » 24.10.2017 11:09:39

"Tør sherry" indgår i rigtig mange opskrifter på wok-retter. Nogen anbefalinger? Og hvor køber man en flaske, den lokale Netto havde ikke noget på hylderne, sidst jeg kiggede...

User avatar
andreassyr
Posts: 6242
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#155 Post by andreassyr » 24.10.2017 16:21:53

Er det mon fordi du læser opskrifter oversat til ikke-kinesiske kontekster hvor man har gået ud fra at risvin ikke var til at skaffe og derfor erstattet det med tør sherry?
Spot On

User avatar
Amos
Posts: 311
Joined: 11.05.2016 13:41:03

Re: Svingningers madtråd

#156 Post by Amos » 25.10.2017 08:35:52

andreassyr wrote:Er det mon fordi du læser opskrifter oversat til ikke-kinesiske kontekster hvor man har gået ud fra at risvin ikke var til at skaffe og derfor erstattet det med tør sherry?
Yez, der står altid chinese wine (or dry sherry)...

User avatar
andreassyr
Posts: 6242
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#157 Post by andreassyr » 25.10.2017 08:37:55

Så ville jeg nok bare gå ned til den nærmeste asiatiske/kinesiske købmand og købe the real deal.
Spot On

User avatar
Antimatter
Posts: 5469
Joined: 10.07.2005 23:11:43

Re: Svingningers madtråd

#158 Post by Antimatter » 26.10.2017 20:33:55

Drenge, hvad er jeres taktik til at få sprødt kyllingeskind? Det føles som om jeg har prøvet alt, og nu begynder jeg at være desperat. Jeg tørrer den møjsommeligt med en papirserviet og salter den hvorefter den får lov at trække 24 timer i køleskabet (Sikkert noget nonsens at det gør en forskel, men det understreget bare min ulykkelige situation. Vil gøre alt). Jeg løsner skindet på brystet og putter fedt ned i mellemrummet. Jeg har prøvet at give den et ordentligt skrald varme på 225-250 grader og jeg har prøvet at give den 150 grader over et par timer, men det gør ingen forskel. Kødet bliver fucking prima, men skindet er en jammerdal. NU GÅR JEG SNART FULD...STÆNDIGT AMOK!! :x Min tilberedningsmetode er spatchcock. Jeg amputerer rygraden med en saks og hamrer den flad så arealet bliver så stort som muligt. Så putter jeg den på en rist med en bageplade dækket med sølvpapir nedenunder til at opsamle juice. Sådan her: Image Kombineret varmluft og almindelig ovnvarme. Jeg har prøvet at sætte den højt oppe i ovnen og midt i, men det gør ingen forskel. Void? Andreassyr? Help a brother out. Jeg gør nogen gange det med at starte i ovnen og slutte på toppen af komfuret i en støbejernsgryde ved høj varme, hvor jeg steger de parterede dele hver for sig og så kan skindet godt få knas, men hvis jeg nu vil have skindet sprødt i ovnen?
Glaucoma, iritis, cataract, crystallised cataract, a nebula in the pupil, conjunctivitis, torn retina, blood accumulation and abscesses

User avatar
Antimatter
Posts: 5469
Joined: 10.07.2005 23:11:43

Re: Svingningers madtråd

#159 Post by Antimatter » 03.11.2017 10:30:46

Nogen der har været på PMY og kan give en verdict?
Glaucoma, iritis, cataract, crystallised cataract, a nebula in the pupil, conjunctivitis, torn retina, blood accumulation and abscesses

User avatar
00Void
Posts: 5724
Joined: 10.07.2006 18:04:00

Re: Svingningers madtråd

#160 Post by 00Void » 03.11.2017 14:50:24

Klargør kyllingen på samme måde som du gør dagen forinden, gnid den ind i masser af groft salt, og lade den hvile på køl til dagen efter. Kyl kræet i ovnen og giv den 150 til stegetermometret siger 72-73 grader, på med ovengrill og smadder ovnen helt i top i ti minutter.

Alternativer? Frem med creme brulee-torchen og tålmodigheden og så ellers bare gør det skind srpødt manuelt. Det gør jeg nogle gange med andebryst for at gøre skindet ekstra sprødt.
Andre alternativer? Kyl dyret i en gryde med kogende olie i et minut eller to efter den er kommet ud af ovnen og har hvilet.
fire hang out with me

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests