Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Post Reply
Message
Author
User avatar
Antimatter
Posts: 5500
Joined: 10.07.2005 23:11:43

Re: Svingningers madtråd

#161 Post by Antimatter » 03.11.2017 15:10:06

Jeg ved ikke om det er ovntemperaturen den er gal med. Jeg gnider den altid med groft salt (hehe) dagen inden og giver den 150 grader + høj varme enten før eller efter, men det hjælper ikke. Lørdagskyllingen er ligeglad. Den spytter på mig.
Glaucoma, iritis, cataract, crystallised cataract, a nebula in the pupil, conjunctivitis, torn retina, blood accumulation and abscesses

User avatar
andreassyr
Posts: 6242
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#162 Post by andreassyr » 03.11.2017 15:41:58

Gør som den kloge og parter kyllingen og tilbered stykkerne forskelligt. Lang tid til lårene og vingerne, eller endnu bedre, confiterede i andefedt og så fuld hammer i ovnen. Brysterne med skindsiden nedad på en pande og så smør, timian og et par hvidløgsfed på panden og øs smørret over de sidste par minutter som var det en bøf. Det giver som bonus et skrog du fint kan koge en rigtig glimrende fond på - evt kogt grundigt ind med hvidvin og monteret med grov sennep, koldt smør og estragon. At tilberede en kylling hel er nice men det er altid et kompromis.
Spot On

User avatar
andreassyr
Posts: 6242
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#163 Post by andreassyr » 13.11.2017 20:43:41

Hvad er egentlig den bedste olivenolie der kan fås til fornuftige penge i dette land? Altså, hvis man skal finde sig en hverdagsolivenolie der ikke er for dyr til at stege i men ikke for dårlig til at hælde på brød eller lignende, hvor skal man så hen?

I aften har jeg lavet omelet med saltet torsk, løg og bredbladet persille.
Spot On

User avatar
shaken
Posts: 1378
Joined: 11.07.2008 21:32:03

Re: Svingningers madtråd

#164 Post by shaken » 13.11.2017 20:54:26

Man kan nemt blive snydt også af de dyre.

Kontant har lige lavet to programmer om ekstra jomfru olivenolie, hvoraf disse ti dumper. De andre 11 skulle være gode nok:

https://www.dr.dk/nyheder/penge/kontant ... livenolier
If I've a taste, it's not alone
For the earth and stones,
Rocks, coal, iron, air,
That's my daily fare

User avatar
Frcaheal
Posts: 692
Joined: 27.04.2007 18:27:30

Re: Svingningers madtråd

#165 Post by Frcaheal » 14.11.2017 08:26:41

Jeg køber altid Santagata. Den klarer altid de der tests. Fås i Coop.
Nå, men så sælger vi egern.

User avatar
Tonic Satan
Posts: 8557
Joined: 03.06.2009 21:48:02
Location: Jeg er i lommen på dig

Re: Svingningers madtråd

#166 Post by Tonic Satan » 14.11.2017 11:24:40

Også her. En dejligt stor flaske, også.
Antimatter wrote:
En eller anden nobody kaldte det Jørgen de Mylius time.

User avatar
oles
Posts: 4413
Joined: 14.07.2005 22:59:57
Location: KBH
Contact:

Re: Svingningers madtråd

#167 Post by oles » 14.11.2017 12:09:31

00Void wrote:Klargør kyllingen på samme måde som du gør dagen forinden, gnid den ind i masser af groft salt, og lade den hvile på køl til dagen efter. Kyl kræet i ovnen og giv den 150 til stegetermometret siger 72-73 grader, på med ovengrill og smadder ovnen helt i top i ti minutter.

Alternativer? Frem med creme brulee-torchen og tålmodigheden og så ellers bare gør det skind srpødt manuelt. Det gør jeg nogle gange med andebryst for at gøre skindet ekstra sprødt.
Andre alternativer? Kyl dyret i en gryde med kogende olie i et minut eller to efter den er kommet ud af ovnen og har hvilet.
Eller: lav din kylling i römertopfen med grøntsager, lidt vin, krydderier som du kan li' det og evt. lidt fond. Og når kyllingen er færdig, tager du forsigtigt skindet af i så store stykker som muligt, breder det ud på bagepapir på en plade, salter godt, og kommer det i ovnen igen på høj varme. er der sprødt skind - det smager ulækkert godt.

User avatar
andreassyr
Posts: 6242
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#168 Post by andreassyr » 14.11.2017 12:42:01

Frcaheal wrote:Jeg køber altid Santagata. Den klarer altid de der tests. Fås i Coop.
Seriøst? Jeg husker den som ekstremt bitter, men det er længe siden jeg har købt én.
Spot On

User avatar
Tonic Satan
Posts: 8557
Joined: 03.06.2009 21:48:02
Location: Jeg er i lommen på dig

Re: Svingningers madtråd

#169 Post by Tonic Satan » 14.11.2017 12:45:25

Det skal her siges, at jeg altså ikke går og sådan sipper til olivenolierne, men nu gav jeg den et lille nip, det skulle jo være sundt, og den smager da ikke bittert.
Antimatter wrote:
En eller anden nobody kaldte det Jørgen de Mylius time.

User avatar
Frcaheal
Posts: 692
Joined: 27.04.2007 18:27:30

Re: Svingningers madtråd

#170 Post by Frcaheal » 14.11.2017 15:17:20

andreassyr wrote:
Frcaheal wrote:Jeg køber altid Santagata. Den klarer altid de der tests. Fås i Coop.
Seriøst? Jeg husker den som ekstremt bitter, men det er længe siden jeg har købt én.
Det synes jeg ikke. Den er vist meget allround. Jeg købte engang en dyrere en. Et eller andet økologisk. Den smagte ad helvede til. Som indkogt Bjørnebryg eller noget i den dur.
Nå, men så sælger vi egern.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests