Page 17 of 29

Re: Svingningers madtråd

Posted: 03.11.2017 15:10:06
by Antimatter
Jeg ved ikke om det er ovntemperaturen den er gal med. Jeg gnider den altid med groft salt (hehe) dagen inden og giver den 150 grader + høj varme enten før eller efter, men det hjælper ikke. Lørdagskyllingen er ligeglad. Den spytter på mig.

Re: Svingningers madtråd

Posted: 03.11.2017 15:41:58
by andreassyr
Gør som den kloge og parter kyllingen og tilbered stykkerne forskelligt. Lang tid til lårene og vingerne, eller endnu bedre, confiterede i andefedt og så fuld hammer i ovnen. Brysterne med skindsiden nedad på en pande og så smør, timian og et par hvidløgsfed på panden og øs smørret over de sidste par minutter som var det en bøf. Det giver som bonus et skrog du fint kan koge en rigtig glimrende fond på - evt kogt grundigt ind med hvidvin og monteret med grov sennep, koldt smør og estragon. At tilberede en kylling hel er nice men det er altid et kompromis.

Re: Svingningers madtråd

Posted: 13.11.2017 20:43:41
by andreassyr
Hvad er egentlig den bedste olivenolie der kan fås til fornuftige penge i dette land? Altså, hvis man skal finde sig en hverdagsolivenolie der ikke er for dyr til at stege i men ikke for dårlig til at hælde på brød eller lignende, hvor skal man så hen?

I aften har jeg lavet omelet med saltet torsk, løg og bredbladet persille.

Re: Svingningers madtråd

Posted: 13.11.2017 20:54:26
by shaken
Man kan nemt blive snydt også af de dyre.

Kontant har lige lavet to programmer om ekstra jomfru olivenolie, hvoraf disse ti dumper. De andre 11 skulle være gode nok:

https://www.dr.dk/nyheder/penge/kontant ... livenolier

Re: Svingningers madtråd

Posted: 14.11.2017 08:26:41
by Frcaheal
Jeg køber altid Santagata. Den klarer altid de der tests. Fås i Coop.

Re: Svingningers madtråd

Posted: 14.11.2017 11:24:40
by Tonic Satan
Også her. En dejligt stor flaske, også.

Re: Svingningers madtråd

Posted: 14.11.2017 12:09:31
by oles
00Void wrote:Klargør kyllingen på samme måde som du gør dagen forinden, gnid den ind i masser af groft salt, og lade den hvile på køl til dagen efter. Kyl kræet i ovnen og giv den 150 til stegetermometret siger 72-73 grader, på med ovengrill og smadder ovnen helt i top i ti minutter.

Alternativer? Frem med creme brulee-torchen og tålmodigheden og så ellers bare gør det skind srpødt manuelt. Det gør jeg nogle gange med andebryst for at gøre skindet ekstra sprødt.
Andre alternativer? Kyl dyret i en gryde med kogende olie i et minut eller to efter den er kommet ud af ovnen og har hvilet.
Eller: lav din kylling i römertopfen med grøntsager, lidt vin, krydderier som du kan li' det og evt. lidt fond. Og når kyllingen er færdig, tager du forsigtigt skindet af i så store stykker som muligt, breder det ud på bagepapir på en plade, salter godt, og kommer det i ovnen igen på høj varme. er der sprødt skind - det smager ulækkert godt.

Re: Svingningers madtråd

Posted: 14.11.2017 12:42:01
by andreassyr
Frcaheal wrote:Jeg køber altid Santagata. Den klarer altid de der tests. Fås i Coop.
Seriøst? Jeg husker den som ekstremt bitter, men det er længe siden jeg har købt én.

Re: Svingningers madtråd

Posted: 14.11.2017 12:45:25
by Tonic Satan
Det skal her siges, at jeg altså ikke går og sådan sipper til olivenolierne, men nu gav jeg den et lille nip, det skulle jo være sundt, og den smager da ikke bittert.

Re: Svingningers madtråd

Posted: 14.11.2017 15:17:20
by Frcaheal
andreassyr wrote:
Frcaheal wrote:Jeg køber altid Santagata. Den klarer altid de der tests. Fås i Coop.
Seriøst? Jeg husker den som ekstremt bitter, men det er længe siden jeg har købt én.
Det synes jeg ikke. Den er vist meget allround. Jeg købte engang en dyrere en. Et eller andet økologisk. Den smagte ad helvede til. Som indkogt Bjørnebryg eller noget i den dur.