Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Post Reply
Message
Author
Harry
Posts: 2210
Joined: 13.06.2004 22:18:50
Location: Kattegat

Re: Svingningers madtråd

#171 Post by Harry » 14.11.2017 20:41:26

Det er helt tosset at gøre en ovnkylling så besværlig. En hel kylling i ovnen skal være nem. Sæt ovnen på 230 grader med varmluft, bind kyllingen sammen, smør den godt ind i salt og sæt den i ovnen tre kvarter-1 time. Hvis man har en pande der kan gå i ovnen må den meget gerne stå i den. Man kan måle temperaturen (65 grader i brystet, 73 i låret) men hvis man vil have perfekt stegt kyllingekød så laver man ikke en hel kylling i ovnen. Det vigtigste i det her tilfælde, synes jeg, er netop skindet, så man tager kyllingen ud når skindet er flot.

Hvis man bare vil have sprødt skind, så er det nemmeste at fjerne skindet før man koger/steger kyllingen. Det spredes ud på bagepapir på en bageplade. Et nyt stykke bagepapir lægges over, og et ildfast fad, en gryde eller lignende placeres ovenpå dette bagepapir for at undgå at skindet trækker sig sammen. I ovnen på 180 grader 30-40 minutter. Helt, helt perfekt.

User avatar
Kong Louie
Posts: 1296
Joined: 18.07.2016 18:24:21

Re: Svingningers madtråd

#172 Post by Kong Louie » 16.11.2017 18:08:11

Kæft sådan en grønkålssalat kan blive sur, hvis man (tror jeg) kommer for meget syre i dressingen. Nå, men skørbug får jeg da i hvert fald ikke.
Now I'm the king of the swingers

User avatar
Kong Louie
Posts: 1296
Joined: 18.07.2016 18:24:21

Re: Svingningers madtråd

#173 Post by Kong Louie » 18.11.2017 08:31:18

I går lykkedes det mig at lave dobbeltpanerede krebinetter, så knægtens øjne funklede.

Image
Now I'm the king of the swingers

User avatar
busterask
Posts: 1356
Joined: 07.04.2011 15:26:30

Re: Svingningers madtråd

#174 Post by busterask » 21.11.2017 11:28:42

hvordan smækker jeg en hurtig fried rice sammen så det synger?
den meget priviligeret ung mand

User avatar
umma
Posts: 47
Joined: 30.08.2016 16:19:50
Location: 9000

Re: Svingningers madtråd

#175 Post by umma » 25.11.2017 13:14:16

andreassyr for mange år siden wrote:Butter Chicken:

Lav en marinade (krydderierne skal naturligvis stødes eller blendes) af følgende:

En golfboldstørrelse klump ingefær
3-4 fed hvidløg
1/4 - 1/2 liter yoghurt
10 nelliker
3-4 laurbærblade
2 spsk tandoori pulver (egentlig bør retten vist laves med tandoorikylling, men det fungerer fint sådan her)
1 lille håndfuld spidskommen og korianderfrø
1 spsk gurkemeje
1 spsk bukkehornsfrø
1 spsk chilipulver
8-10 kardemommekapsler
1 tsk. fennikelfrø
1 dåse tomatpuré
Saft af en citron eller to lime
100-200 g mandelmel (blend evt. mandlerne selv)

Vend 1/2 - 1 kg kyllingefilet i marinaden og lad trække min. seks timer (eller drop det helt). Steg 2-3 store løg i tynde skiver i MEGET smør. Tilsæt kyllingen og marinaden, og bring i kog. Tilsæt en 1/4 - 1/2 liter fløde, afhængigt af mængden af kylling. Lad kyllingen koge færdig, eller indtil sovsen har samlet sig og er tyk. Noget af smørret vil muligvis skille ud, men det gør ikke noget. Smag evt. til med lidt sukker, hvis yoghurt og citron har gjort den en anelse for syrlig.
Fungerer godt med ris, raita, chutney/pickles og poppadums eller naan.

Du kan også lave en krydret ris til. Kan varieres i det uendelige, men jeg synes at gurkemeje (eller safran hvis det er med den på) er uundværligt på grund af farven. Begge retter bliver lidt kedelige at se på, men knaldgule ris gør meget ved det.

Steg et skivet løg i olie og tilsæt et par kanelstænger, kardemommekapsler, spidskommenfrø, gurkemeje, sorte sennepsfrø og karryblade (eller hvad du nu har lyst til af krydderier).Tilsæt så mange ris som du nu skal lave. Vand til det dækker + en tomme. Kog og lad trække som normalt.
Jeg laver lige denne klassiske ret i dag, tak for opskriften andreassyr. Startede marineringen i går aftes, den er rigtig godt på vej.

User avatar
Ali Pilfinger
Posts: 4117
Joined: 15.02.2004 21:38:36

Re: Svingningers madtråd

#176 Post by Ali Pilfinger » 16.12.2017 10:42:23

Pizza/bagesten - nogen erfaringer og anbefalinger? Er det noget? Og hvad med bagestål, er det konge?

Til gave.

User avatar
eini
Posts: 5995
Joined: 18.05.2004 13:14:41

Re: Svingningers madtråd

#177 Post by eini » 16.12.2017 11:40:51

Har vi ikke en tråd til vegetarmad?

Broder Salsa
Posts: 3806
Joined: 19.02.2006 22:05:48
Location: Dodge City

Re: Svingningers madtråd

#178 Post by Broder Salsa » 16.12.2017 14:55:18


User avatar
eini
Posts: 5995
Joined: 18.05.2004 13:14:41

Re: Svingningers madtråd

#179 Post by eini » 16.12.2017 15:12:20

Yes! Tak!

User avatar
not_batman
Posts: 5947
Joined: 19.07.2004 23:21:07
Location: for enden af markvejen...

Re: Svingningers madtråd

#180 Post by not_batman » 19.12.2017 16:07:26

Ali Pilfinger wrote:Pizza/bagesten - nogen erfaringer og anbefalinger? Er det noget? Og hvad med bagestål, er det konge?

Til gave.
Image

http://www.kunstogkokkentoj.dk/da/produ ... va-l-40-cm

den er så god, at jeg skal have en til. den eneste jeg har haft, der ikke flækkede på et tidspunkt. en slab lava ind i ovnen, så kører det!
jeg har svært ved at se stålet der virke bedre end lava, som er varmet virkelig godt op. tænker stålet smider for meget varme hurtigt, når man har gang i mere end een pizza
om ikke andet, så har du en middelmådig musiksmag og en halvstor samling af david tibet-effekter..

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests