Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Post Reply
Message
Author
User avatar
Lang
Posts: 9565
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#181 Post by Lang » 19.12.2017 17:27:28

Jeg lavede en monstergæstemiddag som jeg var godt tilfreds. Jeg serverede
-ceviche af torsk med mango, chili og koriander og hertil en mild orange/rose fra Alex Prüfer
- en slags clampchowder jeg fandt på uden majs og kartoffel og bacon men med hjertemuslinger, fennikel og safran og hertil en super heftig hvid fra domaine Agat.
- langtidsstegt svinenakkefilet i en mild honning marinade med mynte/chili salsa som dyp, coleslaw af rosenkål og brændt spidskål med fresh Remi Peujol 2016.
- tærte af mørdej med frangipani og friske figner med en lidt sød georgisk orange til.

Især ret vild med ceviche som er nemt og fresh. Bare lidt nederen at alle siger man skal fryse fisken først
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
Ali Pilfinger
Posts: 4121
Joined: 15.02.2004 21:38:36

Re: Svingningers madtråd

#182 Post by Ali Pilfinger » 19.12.2017 21:19:47

not_batman wrote:...

den er så god, at jeg skal have en til. den eneste jeg har haft, der ikke flækkede på et tidspunkt. en slab lava ind i ovnen, så kører det!
jeg har svært ved at se stålet der virke bedre end lava, som er varmet virkelig godt op. tænker stålet smider for meget varme hurtigt, når man har gang i mere end een pizza
Tak. Stålet påstår netop at sten køler ned ved pizza nr. 1 og derfor skal varme op igen, unlike stålet som bliver så hedt at det ikke slipper varme til pizzaen.

Hvor lang tid tager det at opvarme lava?

User avatar
Antimatter
Posts: 5070
Joined: 10.07.2005 23:11:43

Re: Svingningers madtråd

#183 Post by Antimatter » 19.12.2017 21:20:58

Har lige lavet 3 kilo flæskesteg, men der er ingen at dele den med. Mon der vanker en blodprop i julegave?
Glaucoma, iritis, cataract, crystallised cataract, a nebula in the pupil, conjunctivitis, torn retina, blood accumulation and abscesses

User avatar
Lang
Posts: 9565
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#184 Post by Lang » 19.12.2017 22:53:03

Rør en mayo, bag et brød og sylt et løg og du har til frådern sandwich' den næste uge.
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
Antimatter
Posts: 5070
Joined: 10.07.2005 23:11:43

Re: Svingningers madtråd

#185 Post by Antimatter » 19.12.2017 23:05:41

Der var et sindssygt tilbud i Netto. Næsten 3 kilo flæskesteg for 25 kr. :shock:
Glaucoma, iritis, cataract, crystallised cataract, a nebula in the pupil, conjunctivitis, torn retina, blood accumulation and abscesses

User avatar
not_batman
Posts: 5949
Joined: 19.07.2004 23:21:07
Location: for enden af markvejen...

Re: Svingningers madtråd

#186 Post by not_batman » 20.12.2017 06:37:13

hmm, en times tid? vi har en kombiovn, og når gassen buldrer derudaf, så bliver ovnen varm på 2-3 minutter, men stenen tager sin tid.

kan godt se stålet kan holde en del varme, men når man smider en ny pizza på hver 5-7 minut i nogle timer, så tvivler jeg sgu på, at stålpladen kan følge med, men man kan jo blive overrasket. den umiddelbare fordelved stålpladen er i min bog, at den kan bruges på en gasburner eller på grillen.
om ikke andet, så har du en middelmådig musiksmag og en halvstor samling af david tibet-effekter..

User avatar
Jallan
Posts: 10754
Joined: 04.06.2006 19:48:07
Location: Fanget i en barometerlomme

Re: Svingningers madtråd

#187 Post by Jallan » 20.12.2017 09:15:03

Lang wrote:Rør en mayo, bag et brød og sylt et løg og du har til frådern sandwich' den næste uge.
Enig med Lang. Det suverænt bedste ved at lave flæskesteg er de efterfølgende flæskestegssandwich. Du kan da godt spise 1.5 kg i sandwich på en uge og så fryse resten ned. Tror på dig.
:lol:

User avatar
Ali Pilfinger
Posts: 4121
Joined: 15.02.2004 21:38:36

Re: Svingningers madtråd

#188 Post by Ali Pilfinger » 20.12.2017 16:07:24

not_batman wrote:hmm, en times tid? vi har en kombiovn, og når gassen buldrer derudaf, så bliver ovnen varm på 2-3 minutter, men stenen tager sin tid.
En time, alligevel? Det kan min energisamvittighed ikke klare. Så hellere karkludspizza.

User avatar
mary jane
Posts: 3273
Joined: 10.01.2008 18:25:46

Re: Svingningers madtråd

#189 Post by mary jane » 20.12.2017 16:10:49

Nogle tips til hvordan man får sværene sprøde igen til den gode f-sandwich?

User avatar
Jallan
Posts: 10754
Joined: 04.06.2006 19:48:07
Location: Fanget i en barometerlomme

Re: Svingningers madtråd

#190 Post by Jallan » 20.12.2017 16:17:22

Du kan bare stege dem på en tør pande ved middel varme. Kan sikkert også gøres i ovnen, men det skal nok være på rimelig lav varme i lang tid.
:lol:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests