Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Besvar
besked
Forfatter
Brugeravatar
Poste
Indlæg: 8
Tilmeldt: 29 mar 2017 22:12

Re: Svingningers madtråd

#271 Indlæg af Poste » 05 apr 2018 13:51

00Void skrev:I al fald på assistens kirkegård. Brug http://www.byhøst.dk/kort for flere steder. Man kan også bruge den til bær, nødder, frugter og andre urter.
Tak for link!

Men er det ikke strengt taget forbudt at nappe fra kirkegårde?

Brugeravatar
nap nap.
Indlæg: 2340
Tilmeldt: 03 aug 2004 21:04

Re: Svingningers madtråd

#272 Indlæg af nap nap. » 05 apr 2018 22:34

Mange mennesker napper ramsløg fra de gamle grave på Assistens, så du vil i det mindste ikke være alene.

Vores trafikborgmester vælger endda at hugge sine krydderurter fra sansebedene. :roll:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TTAa8aUP ... be&t=2m22s[/youtube]
Forestil dig et kunstværk skabt af Per Arnoldi med musik af Niels Lan Doky.

Brugeravatar
Frcaheal
Indlæg: 704
Tilmeldt: 27 apr 2007 19:27

Re: Svingningers madtråd

#273 Indlæg af Frcaheal » 06 apr 2018 10:24

00Void skrev:I al fald på assistens kirkegård. Brug http://www.byhøst.dk/kort for flere steder. Man kan også bruge den til bær, nødder, frugter og andre urter.
Det er sgu da meget fedt, det der. Er der ikke en, der lige kan plotte ind, hvor man finder porse i nærheden af Aalborg, så jeg kan få banket en ordentlig snapseproduktion op?

Jeg kører i øvrigt Syr-stilen om morgenen. Har slet ikke lyst til at indtage andet end kaffe på det tidspunkt af dagen. Jo, et glas vand kan jeg da også klemme ned.
Nå, men så sælger vi egern.

Brugeravatar
Poste
Indlæg: 8
Tilmeldt: 29 mar 2017 22:12

Re: Svingningers madtråd

#274 Indlæg af Poste » 06 apr 2018 11:01

nap nap. skrev:Mange mennesker napper ramsløg fra de gamle grave på Assistens, så du vil i det mindste ikke være alene.

Vores trafikborgmester vælger endda at hugge sine krydderurter fra sansebedene. :roll:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TTAa8aUP ... be&t=2m22s[/youtube]
Hahah ok, det hjælper 8)

Brugeravatar
busterask
Indlæg: 1358
Tilmeldt: 07 apr 2011 16:26

Re: Svingningers madtråd

#275 Indlæg af busterask » 18 apr 2018 16:43

jeg har købt mig en rigtig flot, solid kulmulefilet, som jeg skal have til at spille i aften.
er det helt faux pas at lave den til noget ceviche? eller er det noget med at stege den sprød på skindet?
og hvad med garniture? tips i alle afskygninger er velkomne!
den meget priviligeret ung mand

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 6282
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#276 Indlæg af andreassyr » 19 apr 2018 08:38

Hvad endte du med at gøre? Jeg får det i tiltagende grad sådan at jeg synes ceviche er kongen af fisketilberedninger. Men det er sikkert bare fordi jeg endnu ikke har taget mig sammen til at lave gedeboller i hummersauce.
Spot On

Piverenseren
Indlæg: 278
Tilmeldt: 24 maj 2017 08:33
Geografisk sted: Ved siden af mig selv

Re: Svingningers madtråd

#277 Indlæg af Piverenseren » 20 apr 2018 12:28

Hvis man laver ceviche af en nylig erhvervet frisk fisk skal man vel lige have den et par dage i fryseren først... for at dræbe alle de der satens larver, der ellers har potentiale til at bore sig igennem ens tarm og finde ind et vilkårligt og måske ekstremt smertefuldt sted i ens krop. Skal man ikke? Eller er det kun med laks man gør det?
eini skrev:
30 jun 2018 15:51
A Love Supreme er nu Svingningers Sgt. Pepper.

Brugeravatar
Morten
Indlæg: 4528
Tilmeldt: 19 jul 2002 10:10
Geografisk sted: Hovedstadsområdet

Re: Svingningers madtråd

#278 Indlæg af Morten » 20 apr 2018 12:40

Piverenseren skrev:
20 apr 2018 12:28
Hvis man laver ceviche af en nylig erhvervet frisk fisk skal man vel lige have den et par dage i fryseren først... for at dræbe alle de der satens larver, der ellers har potentiale til at bore sig igennem ens tarm og finde ind et vilkårligt og måske ekstremt smertefuldt sted i ens krop. Skal man ikke? Eller er det kun med laks man gør det?
Det gælder ikke kun laks.

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/do ... .2010.1543
EFSA has concluded that all wild caught seawater and freshwater fish must be
considered at risk of containing viable parasites of human health hazard if these products
are to be eaten raw or almost raw.

https://ec.europa.eu/food/sites/food/fi ... tes_en.pdf
...freezing treatment must lower the temperature in all part of the product to either
-20 °C or lower for not less than 24 hours, or to -35 °C or lower for not less than 15
hours...
Simplify

Brugeravatar
busterask
Indlæg: 1358
Tilmeldt: 07 apr 2011 16:26

Re: Svingningers madtråd

#279 Indlæg af busterask » 20 apr 2018 14:53

jamen altså. så håber jeg bare, at de larver finder sig noget andet at bore sig ned i. det blev nemlig ceviche som (larver eller ej) smagte ret vildt.
det er indrømmet ikke ofte at jeg sådan får chancen for at rode rundt med sådan en flot filet,
så jeg fandt hurtigt ud af, at kulmulen er fisk som rigtig gerne vil smuldre lidt. det betød, at
det nærmest var sådan en rørt tartar-agtig oplevelse. det gjorde som sådan ikke noget skidt ved det hele synes jeg.
det blev med noget fint snittet spidskål og nogle flotte radiser. selve citronbadet var rimelig idiotsikkert, bestående
af citron og lidt sesamfrø. til sidst fik jeg fedtet fisken ind i en helt spiller'n marinade af skalotteløg, friske koriander
og lidt sesamolie, som lige røg en tur igennem morteren.

jeg tror jeg slap for larverne denne her gang, men tak for fryser-tippet til fremtiden!

edit: fisken røg ikke i morteren, vel at mærke.
den meget priviligeret ung mand

Brugeravatar
busterask
Indlæg: 1358
Tilmeldt: 07 apr 2011 16:26

Re: Svingningers madtråd

#280 Indlæg af busterask » 14 maj 2018 12:37

hvis folk i aarhus (eller gennemrejsende) går rundt med en drøm i maven om at blive kombucha-farmer,
så har jeg en masse sunde scoby'er stående i et køkkenskab, som jeg gerne deler ud af.
jeg har btw fået en prima-tarm siden jeg gik all probiotic.
og så smager det som krydsningen imellem lambisk øl og nestea.
den meget priviligeret ung mand

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 3 gæster