Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Post Reply
Message
Author
User avatar
PeterEllermann
Posts: 5724
Joined: 26.05.2010 16:17:43
Spotify: 114022072
Location: Working class hero.

Re: Svingningers madtråd

#41 Post by PeterEllermann » 23.09.2016 13:11:16

Pete Rock wrote:Blender du laurbærblade, din psykopat?
Nej da.
Frugtprovokatøren - - Svingninger 3.0

Norge, Norge, Norge
(Screaming)

User avatar
umma
Posts: 49
Joined: 30.08.2016 16:19:50
Location: 9000

Re: Svingningers madtråd

#42 Post by umma » 23.09.2016 21:31:25

Lavede sæsonens første gang chili con carne. Lavet undtagelsesvis på 0.5 kg hakket flæsk og 0.5 kg hakket okse, foretrækker normalt at udskære kødet selv eller hakke det. Men jeg mangler køkkenmaskiner, tid og plads. Herudover rigeligt limfjordsporter, kaffe, mørk choko, brun farin, hjemmekogt okse bullion, gulerødder, rød pepper, løg og hvidløg. Og ikke mindst en masse finthakket frisk chili (jalapenos, habanero og hjemmedyrket birdseye), ristet lidt af på panden, samt en røvfuld chipotle hot sauce fra cholula. Krydret med spidskommen, lidt anis og oregano. Lige inden servering en masse røde kidneybønner væltet i baljen og rørt ind i retten. Serveret med brune ris kogt i lidt af bullionen, samt et stykke naan bagt i ovn med hvidløgssmør på. Stod og blev god og ond i ca tre timer på komfuret. Yum!

User avatar
Tonic Satan
Posts: 8465
Joined: 03.06.2009 21:48:02
Location: Jeg er i lommen på dig

Re: Svingningers madtråd

#43 Post by Tonic Satan » 26.01.2017 16:17:11

Jeg ønsker mig en flammekaster til fødselsdag til lave créme b....ostetoasts. Nogle anbefalinger?
Antimatter wrote:
En eller anden nobody kaldte det Jørgen de Mylius time.

User avatar
PeterEllermann
Posts: 5724
Joined: 26.05.2010 16:17:43
Spotify: 114022072
Location: Working class hero.

Re: Svingningers madtråd

#44 Post by PeterEllermann » 26.01.2017 16:21:25

Den her tråd igen.
Jeg har lige lavet millionbøf.
Jordens vildeste ret.
Frugtprovokatøren - - Svingninger 3.0

Norge, Norge, Norge
(Screaming)

User avatar
Lang
Posts: 9577
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#45 Post by Lang » 26.01.2017 18:32:49

En gammel ven har inviteret mig ind og se Lee Fields på lørdag.
Jeg kvittere til med en familiemiddag og har tænkt mig at servere den store vintergryde
Jeg tænker:
Okse eller kalvespidsbryst kogt totalt mørt i reduceret rødvin og boullion (skal jeg terne kødet mon og hvor meget?)
Lige før det er mørt vil jeg så tilsætte en rodfrugtsymfoni med beder, pastinak og den slags og koge dem til rødderne stadig har lidt bid. Og til sidst jævne jævne men uden at si den.
Hertil mos af selleri og kartoffel og garnering med svampe stegt sammen med bacontern.

Mon den kan optimeres mere?
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
andreassyr
Posts: 6231
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#46 Post by andreassyr » 26.01.2017 21:11:06

Lang wrote:En gammel ven har inviteret mig ind og se Lee Fields på lørdag.
Jeg kvittere til med en familiemiddag og har tænkt mig at servere den store vintergryde
Jeg tænker:
Okse eller kalvespidsbryst kogt totalt mørt i reduceret rødvin og boullion (skal jeg terne kødet mon og hvor meget?)
Lige før det er mørt vil jeg så tilsætte en rodfrugtsymfoni med beder, pastinak og den slags og koge dem til rødderne stadig har lidt bid. Og til sidst jævne jævne men uden at si den.
Hertil mos af selleri og kartoffel og garnering med svampe stegt sammen med bacontern.

Mon den kan optimeres mere?
- Find lige nogle kalveben at koge med så gryden bliver blank af marv.
- Bland svampe og bacontern med perleløg glaseret lysebrune i eddike, smør og sukker.
- Jeg ved ikke hvor true det er, men en gremolata på toppen ville satme lige løfte det hele. Finthakket bredbladet persille, hvidløg og citronskal.
Spot On

User avatar
Lang
Posts: 9577
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#47 Post by Lang » 26.01.2017 23:57:03

God ide med et orgie af toppings. Hvidløget i gremolataen; revet eller presset eller hvordan gør man mon bedst?
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
Morten
Posts: 4456
Joined: 19.07.2002 09:10:10
Location: Hovedstadsområdet

Re: Svingningers madtråd

#48 Post by Morten » 27.01.2017 07:16:53

Lang wrote:God ide med et orgie af toppings. Hvidløget i gremolataen; revet eller presset eller hvordan gør man mon bedst?
Enten tager du en kniv og hakker det helt fint, og ellers kører du det sammen i din foodprocessor.
Simplify

User avatar
Lang
Posts: 9577
Joined: 03.02.2004 09:20:34
Location: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#49 Post by Lang » 27.01.2017 09:08:47

Tx. Kalveben lyder også totalt godt. Mon ikke slagteren på kultorvet kan hjælpe her? Eller er en halal slagter hvor de vader rundt i benmasse og blod måske bedre ?
Jeg har ikke valgt Transmission fra.

User avatar
andreassyr
Posts: 6231
Joined: 19.04.2007 23:18:33
Location: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#50 Post by andreassyr » 27.01.2017 09:34:52

Som Morten siger så ville jeg nok bare hakke hvidløget fint. Gå til slagteren efter et par marvben, det er ikke så meget der skal til. Et par stykker eller sådan. Åh, ellers skulle du lave marv på ristet brød som luksuriøst tilbehør i stedet. Et marvben pr. mand, i ovnen på 200 i 20-25 indtil marven løsner sig. Så smører man det selv på brød og smider lidt salat af bredbladet persille, skalotteløg og kapers på toppen, og noget groft salt. Helt af krogen.
Spot On

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest