Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Besvar
besked
Forfatter
Brugeravatar
Jallan
Indlæg: 14726
Tilmeldt: 04 jun 2006 20:48
Geografisk sted: Fanget i en barometerlomme

Re: Svingningers madtråd

#411 Indlæg af Jallan » 20 dec 2019 12:54

Hvad mislykkes? Det har aldrig slået mig som noget der er specielt svært. Bruger du måske for høj varme? Det er vel den mest oplagte fejl.
Med intens hilsen

Jallan

Brugeravatar
kenk
Indlæg: 4103
Tilmeldt: 21 nov 2009 11:44
Geografisk sted: Århus

Re: Svingningers madtråd

#412 Indlæg af kenk » 20 dec 2019 13:39

Man skal også være tålmodig og ikke stå at røre for tidligt og for meget i karamellen.
:crown:

Brugeravatar
00Void
Indlæg: 6107
Tilmeldt: 10 jul 2006 19:04

Re: Svingningers madtråd

#413 Indlæg af 00Void » 20 dec 2019 14:01

Smelt lige dele sukker og ahornsirup ved svag varme til karamellen er klar og lysebrun. Smid en gavmild klat stuetempereret smør på panden og lad det bruse op ganske kort, og så på med kartoflerne. Sørg for dine kartofler er varme, eller som minimum stuetemperatur, og tørre når de kommer på panden. Så undgår du at det sprutter og sprøjter, samt at karamellen bliver for kold og krystalliserer.
fire hang out with me

Brugeravatar
Tonic Satan
Indlæg: 9966
Tilmeldt: 03 jun 2009 22:48
Geografisk sted: Jeg er i lommen på dig

Re: Svingningers madtråd

#414 Indlæg af Tonic Satan » 20 dec 2019 14:15

Ahornsirup! Det vil jeg prøve i år.. Skal lave det sammen med min storebror. #protip
yesoffense skrev:
27 nov 2019 13:41
jeg vasker trods alt ikke hitler.

Brugeravatar
eini
Indlæg: 7249
Tilmeldt: 18 maj 2004 14:14

Re: Svingningers madtråd

#415 Indlæg af eini » 20 dec 2019 14:27

Stærke tips. Tak! Hvorfor er det egentlig man ikke må røre?
All in.

Brugeravatar
Tonic Satan
Indlæg: 9966
Tilmeldt: 03 jun 2009 22:48
Geografisk sted: Jeg er i lommen på dig

Re: Svingningers madtråd

#416 Indlæg af Tonic Satan » 20 dec 2019 14:35

Det skal man også, bare ikke for meget og for hurtigt. (dshoig)
yesoffense skrev:
27 nov 2019 13:41
jeg vasker trods alt ikke hitler.

Brugeravatar
not_batman
Indlæg: 6105
Tilmeldt: 20 jul 2004 00:21
Geografisk sted: for enden af markvejen...

Re: Svingningers madtråd

#417 Indlæg af not_batman » 21 dec 2019 07:39

jeg har haft den samme surdej kørende i en 9-10 år. tog mig en del år at perfekte delve rugbrødsopskriften, men den er i vinkel nu, og nu bager jeg 4kg rugbrød hver 5. dag. busterasks metode er nok den der sofar kommer nærmest, hvad jeg bruger - men jeg speeder surdejen op til at tage et døgn, og så tager jeg surdej fra og bruger resten som fordej. tror en 40% af mit brød er surdej.

og mht mel fra kragegården - fik kæmpe lol på, sidst jeg var i torvehallerne. 1kg, 40 kr. 3 for 110 vist. kæmpe lol - man skulle fylde traileren med mel og importere det til kbh.

god dag til alle
"jeg har booket et poolhus"

Brugeravatar
eini
Indlæg: 7249
Tilmeldt: 18 maj 2004 14:14

Re: Svingningers madtråd

#418 Indlæg af eini » 21 dec 2019 14:22

Jeg forsøger mig med den ahornsirup. #Spændt

Jeg har for første gang købt en hel and. Den er pt frossen. Har Svingningers juleteam gode tips til julens vigtigste tilberedning? :crown:
All in.

Brugeravatar
00Void
Indlæg: 6107
Tilmeldt: 10 jul 2006 19:04

Re: Svingningers madtråd

#419 Indlæg af 00Void » 21 dec 2019 18:58

Tag anden ud til optøning i morgen. Den skal ikke være kold når du starter

Steg løg, æbler, svesker sammen med et stykke kanelbark, lidt timian og to stykker stjerneanis i meget smør. Prop det op i røven på anden. Smæk et stegetermometer i brystet på kræet og smid den ind i en 130 grader varm ovn. Når stegetermometret siger 68 grader (altså 4-5 timer), så tager du den ud og lader den hvile i en små 20 minutter, imens du smækker din ovn på absolut max. Sådan der 280-300 grader ish. Ind med dyret igen og så skal den have til stegetermometret siger 75 grader. Så skulle du gerne have en mør fugl med sprød hud.

edit. Husk selvfølgelig at steg på rist, og husk at smæk et fad under til at opsamle alt den gode juice. Vigtigt til sås
fire hang out with me

Brugeravatar
Hansen
Indlæg: 4436
Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23

Re: Svingningers madtråd

#420 Indlæg af Hansen » 21 dec 2019 23:25

eini skrev:
20 dec 2019 12:46
S.O.S.! Brunede kartofler!

De er mislykkedes for mig hver gang jeg har forsøgt at lave dem. I år skal det lykkes med de karameliserede sataner. Hvad har I af tips og tricks?
Haha, det er jo ingen der gider spise dem alligevel, så tricket er at sige at man har lavet dem, men glemt dem ude i køkkenet. "Jeg henter dem når nogen spørger efter dem", og det er der INGEN der gør. Så slipper du også for at smide dem ud efter at folk er gået. Madspild, du ved.

Til rugbrøds-snakken, så begræder jeg stadig at mine drenge ikke gider spise mit rustikke hjemmebagte. Og jeg gider ikke bage kun til mig selv, så den helt perfekte surdej med tilhørende fantastisk rugbrød er nu kun et minde her i huset :(

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 4 gæster