Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Besvar
besked
Forfatter
Brugeravatar
Tonic Satan
Indlæg: 10772
Tilmeldt: 03 jun 2009 22:48
Geografisk sted: Jeg er i lommen på dig

Re: Svingningers madtråd

#691 Indlæg af Tonic Satan » 24 jul 2020 13:20

Mon ikke Kinkybotten eller Simonvt har et tip eller to?
yesoffense skrev:
27 nov 2019 13:41
jeg vasker trods alt ikke hitler.

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 7282
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#692 Indlæg af andreassyr » 24 jul 2020 13:38

Det burde de. Har lige fået det til frokost, helt absurd lækker ret som det egentlig er skørt ikke er en klassiker i hele landet.
Spot On

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 7282
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#693 Indlæg af andreassyr » 27 jul 2020 16:00

Nå men jeg har lige samlet den der røgeovn og den er åndssvagt stor, så det er fedt nok. Jeg har egentlig ønsket mig den fordi jeg virkelig gerne har villet ryge mine egne chilier (chipotle og den slags), men den kan vist rumme en 10-15 pæne makreller, 2-3 hele kyllinger eller 10 kg røgeost ad gangen. Hvis nogen har forslag til andre gode ting at røge, så skal de endelig ikke holde sig tilbage.
Spot On

Brugeravatar
simonvt
Indlæg: 1520
Tilmeldt: 18 jan 2011 22:10

Re: Svingningers madtråd

#694 Indlæg af simonvt » 27 jul 2020 16:34

Tonic Satan skrev:
24 jul 2020 13:20
Mon ikke Kinkybotten eller Simonvt har et tip eller to?
Jeg er fra Haderslev så jeg er umiddelbart en del bedre til at skændes om hvordan man laver grønlangkål og den slags.
Og selvom jeg har været på Fanø mange gange (mestendels for at besøge robotten og mamarobots sommerresidens) har jeg stadig ikke fået bakskuld (hvilket da også er for dårligt), så jeg kan desværre slet ikke hjælpe syr. Min far fik sig dog en røgovn for en 3-4 år siden og gik temmeligt meget amok, al var røget det næste halve år, tror sgu næsten han røg brunkagerne! Men min far er desværre også sønderjyde, så heller ingen bakskuld der :thumbdown:

Brugeravatar
Pete Rock
Indlæg: 10212
Tilmeldt: 02 apr 2007 20:54
Geografisk sted: York University, Toronto

Re: Svingningers madtråd

#695 Indlæg af Pete Rock » 27 jul 2020 16:43

Udfordring til syr: hjemmelavet mescal
Dance encourages the body to move without permission. That's a fundamental flaw. It must be solved.

Brugeravatar
Feldman.
Indlæg: 70
Tilmeldt: 29 dec 2015 13:50

Re: Svingningers madtråd

#696 Indlæg af Feldman. » 27 jul 2020 16:50

Røgede asparges kan noget helt specielt. Røgede kikærter og bønner til dips.

Hvis du alligevel skal have gang i chipotle, kan du røge noget mel, og bage brød/boller, der passer til alle gryderetter fra Appalachia til New Orleans og El Paso.

Og røg da endelig en masse salt og sort peber, så du altid kan tilføre lidt smoke til maden uden at tænde for røgeren.

Brugeravatar
Langley
Indlæg: 11298
Tilmeldt: 03 feb 2004 09:20
Geografisk sted: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#697 Indlæg af Langley » 27 jul 2020 21:36

Jeg har fundet glæden ved mad og livet igen ved at gå og perfektionere en jomfruhummer bisque:

6 jomfruhummer koster omkring 200 kroner og de skal helst hjembringes levende, så du er sikker på at de er pivfriske De aflives med en kniv gennem hovedet lige i krydset i nakken på dem.

Man spiser først en håndfuld haler bare familien lidt tid i forvejen og her køber man de hele hummere, men man bruger bare halerne i denne omgang. Kløer og hoveder kommer i fryseren.
Når der er gæstebud, så køber man en ny flok hummere mere - en for spisende - og tager også her halerne fra og stiller til side.
Så tager man en mega gryde og tager de frosne og de nye kløer + hovederne og smider ned i en brandvarm gryde
Man smadrer det hele lidt med grydeskeen. Så er det på lidt brandy, grappa, rom eller hvad man nu har, der antændes og så er der MAD MED ILD I
Så smider man især fennikel og hvad man ellers har af urter som løg og hvidløg op i gryden.. Man smadrer det hele lidt mere rundt. Så er det nu vi hælder hvidvin på et i stort WHUSH, lidt tomtat - dåse eller frisk (opskrifterne siger tit koncentrat men det anbefaler jeg ikke da det kommer til at smage for meget at dåsemetal) og måske lidt chili flager og mild paprika. Dæk det akkurat med vinen og evn lidt ekstra vand og lad det koge i en 45-60 min.
Si suppen og lav en skål med din hummerfond.

Snit og svits lidt løg og hvidløg i olivenolie og smør. Hæld fonden på og giv den så et kæmpe skud fløde. Mindst en kvart liter.
VIl man gejle den yderlige så tag nogle små klumper koldt smør og blend i suppen med stavblenderen.
Taler vi om et hovedmåltid, så kan man her med fordel tilsætte nogle mundrette stykker frisk fisk som liiige koger med - men MAX 30 sek.

Tag nu halerne og grill dem i deres skaller. BENHÅRD varme i 3 minutter. Knus skallen forsigtigt og tag halekødet ud af skallen - husk at have fjernet tarmen med en pincet inden du griller - og læg en hummerhale i hver tallerken.
Hæld suppen over hver hummerhale i hver tallerken
Garner med fx med skovsyre eller en lille flik syltet blæretang eller noget knald du har købt ved en bod på vejen i sommerlandet.
Drik iskold hvidvin til og rigeligt med helt hvid brød og koldt smør og måske aioli men den er ikke et must.
Meister Rumelant har dig
https://youtu.be/K8bxR4mvYnU

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 7282
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#698 Indlæg af andreassyr » 27 jul 2020 21:57

Der er velsagtens ingen større kulinarisk glæde end at give den fuld gas i en fiskehandler.

Jeg vil op og spørge min lokale (som er Inco i Glostrup) om strandkrabber og fladfiskeben og så vil jeg lave #DANMARKsbouillabaisse. Lang, flere steder fremgår det at skaldyrsfond i lighed med fiskefond ikke bør koge mere end 25-30 minutter - men strengt taget ved jeg ikke hvorfor det skulle være tilfældet, kunne sagtens være en myte?

Jeg kan lave mad for tiden stort set af hvad jeg har i haven. Det er fandme også tilfredsstillende.
Spot On

Brugeravatar
Langley
Indlæg: 11298
Tilmeldt: 03 feb 2004 09:20
Geografisk sted: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#699 Indlæg af Langley » 28 jul 2020 15:31

Ja det har jeg også læst men jeg synes ikke kødet er ordentligt ude af alle hjørner før 45 min. jeg har ikke kunne smage der var nogen forskel så jeg tror der det er noget med at den KAN blive bitter men det er ikke så tit det sker?

Hvad gør man ellers med fisk nu hvor vi har fået en helt awsome fiskehandel i Kødbyen som er Fiskebarens Fiskeslagter, som har alle de der forret ting til under det halve for at spise inde, og så står der sådan en jysk hipsterkok og laver alle hånde kimichi, sovse og måltidsanrettetninger hvor man lige får en frisk muslingesovs, noget torsk og nogle kartofler for en 120 dask til at komme i oven og jeg var stopmæt.

Hvad kan man ellers gøre med fisk? Stege dem og lave noget dyppelse og det er vel det?
Meister Rumelant har dig
https://youtu.be/K8bxR4mvYnU

Brugeravatar
martinmosh
Indlæg: 6796
Tilmeldt: 04 maj 2007 22:47
Spotify: 117081941
Geografisk sted: satan's kulsorte røvhul

Re: Svingningers madtråd

#700 Indlæg af martinmosh » 28 jul 2020 15:47

#ovnen
Porno og Turtlenecks!

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 2 gæster