Svingningers madtråd

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Besvar
besked
Forfatter
Brugeravatar
Langley
Indlæg: 11309
Tilmeldt: 03 feb 2004 09:20
Geografisk sted: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#701 Indlæg af Langley » 28 jul 2020 15:56

Er det virkelig bedre end grillen? Bliver den ikke lidt fiske slatten ELLER rå?
Meister Rumelant har dig
https://youtu.be/K8bxR4mvYnU

Brugeravatar
Tonic Satan
Indlæg: 10780
Tilmeldt: 03 jun 2009 22:48
Geografisk sted: Jeg er i lommen på dig

Re: Svingningers madtråd

#702 Indlæg af Tonic Satan » 28 jul 2020 16:01

Har nogen apropos prøvet vores nye næsten-nabo Sømunken? De har lidt ustabil åbningstider, men virker gode.
yesoffense skrev:
27 nov 2019 13:41
jeg vasker trods alt ikke hitler.

Brugeravatar
martinmosh
Indlæg: 6807
Tilmeldt: 04 maj 2007 22:47
Spotify: 117081941
Geografisk sted: satan's kulsorte røvhul

Re: Svingningers madtråd

#703 Indlæg af martinmosh » 28 jul 2020 16:05

Langley skrev:
28 jul 2020 15:56
Er det virkelig bedre end grillen? Bliver den ikke lidt fiske slatten ELLER rå?
Altså, ovnbagt laks er da et hit!
Porno og Turtlenecks!

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 7284
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#704 Indlæg af andreassyr » 28 jul 2020 16:19

Langley skrev:
28 jul 2020 15:31
Ja det har jeg også læst men jeg synes ikke kødet er ordentligt ude af alle hjørner før 45 min. jeg har ikke kunne smage der var nogen forskel så jeg tror der det er noget med at den KAN blive bitter men det er ikke så tit det sker?

Hvad kan man ellers gøre med fisk? Stege dem og lave noget dyppelse og det er vel det?
Kan være det er det, ja. Må lige slå det efter hos Harold McGee.

Jeg har drømt om fiskestuvninger og supper, sådan noget med store stykker fisk på ben, kartofler, tomat, oliven, fennikel, hvidløg og hvidvin. Derudover så skal jeg simpelthen snart have lavet de klassiske og usandsynligt oldschool geddeboller i skaldyrssauce: gedde (eller anden lys fisk) blendes sammen med en afkølet chou-dej og fløde til en helt, helt lind fars og pocheres, hvorefter de placeres i et fad og overhældes med en kraftig flødelegeret skaldyrssauce og gruyère (!) og gratineres. Bør indtages ved strøgne hvide duge. Man kan også bare hælde saucen over en bagt sø- eller rødtunge. Man kan stege store, faste stykker fisk som havtaske som bøffer på en varm pande, løbende overhældt med smør der bruner med hvidløgsfed og timian og som får lov at hvile nogle minutter inden man spiser dem med tynd rødvin til (eller ligefrem en sauce på rødvin og hønsefond). Eller lave terrin/rillette af fed fisk pocheret i krydret smør med citron og urter, pillet og pakket i form med smøren og sat på køl og skåret i skiver på ristet brød. Eller salte noget torsk eller sej nogle timer, koge det i mælk og mose det sammen med kartofler og 100 fed hvidløg og olivenolie til brandade. Eller købe hele friske sardiner og fritere dem vendt i mel eller paneret i panko og knase sig igennem hoved og hale og hele lortet.
Spot On

Brugeravatar
Pete Rock
Indlæg: 10217
Tilmeldt: 02 apr 2007 20:54
Geografisk sted: York University, Toronto

Re: Svingningers madtråd

#705 Indlæg af Pete Rock » 28 jul 2020 16:28

nejnejnej hvor er det sygt

jeg troede et øjeblik du beskrev et enkelt måltid der.
Dance encourages the body to move without permission. That's a fundamental flaw. It must be solved.

Brugeravatar
Two-Headed Boy
Indlæg: 537
Tilmeldt: 08 maj 2012 20:25

Re: Svingningers madtråd

#706 Indlæg af Two-Headed Boy » 28 jul 2020 17:36

De der geddeboller i skaldyrsauce har jeg haft på radaren siden første gang du nævnte dem herinde, andreassyr. Lyder jo sublimt. Og nu har jeg endda jomfruhummerskaller fra Læsø i fryseren. Snart skal slaget stå.

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 7284
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingningers madtråd

#707 Indlæg af andreassyr » 09 aug 2020 12:54

Hold kæft mand, hvis det var et enkelt måltid. Jeg har ikke fået lavet så meget som en enkelt ting fra listen.

Jeg har spist frokost af 4 små courgetter, kogt i 4 minutter og overhældt med parmesan, forskellige tomater, mynte, olivenolie, chili og et par kolde aspargeskartofler. Det er nemt at lave mad når haven peaker.
Spot On

Brugeravatar
Kalnæs
Indlæg: 699
Tilmeldt: 31 aug 2008 16:34
Geografisk sted: Amager

Re: Svingningers madtråd

#708 Indlæg af Kalnæs » 10 aug 2020 08:35

Tonic Satan skrev:
28 jul 2020 16:01
Har nogen apropos prøvet vores nye næsten-nabo Sømunken? De har lidt ustabil åbningstider, men virker gode.
JA! Kæmpe anbefaling. Utroligt hjælpsomme, og hvis de ikke har det, du mangler, i disken, vil de gøre sig umage for at skaffe det til dig. Vigtigst af alt, så er de mega seriøse omkring bæredygtighed, og det er et af de få steder, der rutinemæssigt forhandler danske, friske sprutter.

Og så er de to af mine gode venner, hvis projekt her var lige ved at blive slået omkuld af Blackstone, der mente, at de selv havde ødelagt deres dyre vådrumsisolering blot en uge efter første åbningsdag. De har fortjent al mulig medvind dernede på Rantzausgade:)

Brugeravatar
Langley
Indlæg: 11309
Tilmeldt: 03 feb 2004 09:20
Geografisk sted: Kallipolis

Re: Svingningers madtråd

#709 Indlæg af Langley » 12 aug 2020 20:17

Jeg prøvede med blæksprutte igår med den blev gummiagtig. Er der noget med at de kun skal have ét minut ? (vi taler 10 armet)

I dag er jeg alene hjemme og har grillet krabbekløer der ingenting kostede og lavet mig en ordentlig syg mad på grillet brød af kødet + citron mayo.
Meister Rumelant har dig
https://youtu.be/K8bxR4mvYnU

Brugeravatar
Dan Dare
Indlæg: 2405
Tilmeldt: 20 feb 2006 22:47
Geografisk sted: Funkytown
Kontakt:

Re: Svingningers madtråd

#710 Indlæg af Dan Dare » 13 aug 2020 09:49

Langley skrev:
12 aug 2020 20:17
Jeg prøvede med blæksprutte igår med den blev gummiagtig. Er der noget med at de kun skal have ét minut ? (vi taler 10 armet)

I dag er jeg alene hjemme og har grillet krabbekløer der ingenting kostede og lavet mig en ordentlig syg mad på grillet brød af kødet + citron mayo.
Hvor skaffer du krabbekløer, der koster ingenting?
I'm a good citizen, I'm a good father, I recycle and I masturbate. And I'm proud of it.
GOAT skrev: Lad være med at bruge ondsind og overlæg til at forklare noget, som bedre kan forklares af inkompetence.
Hygger også lige med budding

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 3 gæster