02/12 - Praed + Sortlegeme @ Global

Post Reply
Message
Author
User avatar
Global Copenhagen
Posts: 40
Joined: 12.01.2012 16:47:27

02/12 - Praed + Sortlegeme @ Global

#1 Post by Global Copenhagen » 09.11.2016 15:15:43

Arabisk shaabi møder psykedelisk rock, freejazz og elektroniske klange hos den fascinerende duo Praed. Sortlegeme varmer op med ritualistisk world-techno.

Praed

Den urbane mellemøstlige shaabi-musik, der især udspringer af Cairos hektiske storbymiljø, har de seneste år vundet udbredelse uden for en arabisk kontekst. F.eks. har et fænomen som Islam Chipsy, der gav koncert sidste år på Global, været med til at udbrede musikken blandt lyttere af vestlig elektronisk musik med koncerter på talrige store festivaler.

Også den libanesiske duo Praed tager udgangspunkt i shaabiens hypnotiske energi, som i deres hænder blandes med talrige inspirationer fra ikke bare moderne elektronisk musik, men også freejazz og psykedelisk rock. Resultatet er et besættende og flimrende udtryk, som til tider trækker på religiøse trancestemninger, andre gange sender lytteren ind i den pulserende lyd af moderne arabiske storby-soundscapes.

Praed består i sin kerne af Raed Yassin (vokal, keyboard, elektronik) og Paed Conca (klarinet, bas, elektronik). Ofte udvider de bandet til større konstellationer, og de har spillet med prominente musikere som Axel Dörner og Johannes Bauer. Men også som duo er de et fantastisk bekendtskab, ikke mindst takket være Concas klarinetimprovisationer hen over den tranceskabende, elektroniske musik.

Duoen har turneret i det meste af verden og begejstret lyttere med deres skæve og betagende musik, som – med deres egne ord – søger at hensætte publikum i en tilstand af sonisk delirium. Gå ikke glip af dette skud psykedeliske shaabi-musik i decembermørket.

Koncerten præsenteres i samarbejde NASIM: Netværk af Akademikere, Studerende og Interesserede i Mellemøsten.Sortlegeme

Sortlegeme er et københavnsk projekt der spiller ritualistisk detroit-inspireret techno med tydelige mellemøstlige inspirationer. Bag den repetitive industrielle ramme flyder samples af komplekse darbuka-rytmer, moduleret zurna og rumklangsrige Adhans.

Projektet har udgivet to kassettebånd på det københavnske noise, industrial og techno-label Moral Defeat og har ligeledes gjort sig bemærket i det danske undergrundsmiljø med optrædener på blandet andet Skovgilde Festival, Copenhagen Harsh Noise Assault og Mørke Dage.

Sortlegemes univers af støj og progressiv rytmik er på en og samme tid dybt originalt og dragende, samtidigt med det trækker på den techno-tradition man kender fra Future Sound of London, Vatican Shadow og Muslimgauze.Døre kl. 20 / Koncert kl. 21

Billetter i forsalg: 90 kr. (inkl. gebyr): billetlugen
Pris i døren: 90 kr. / Studerende: 70 kr.

Facebook event

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests