X-MAS 2017: DEBRE DAMO DINING ORCHESTRA + SPECIAL GUESTS

Besvar
besked
Forfatter
Brugeravatar
Global Copenhagen
Indlæg: 40
Tilmeldt: 12 jan 2012 16:47

X-MAS 2017: DEBRE DAMO DINING ORCHESTRA + SPECIAL GUESTS

#1 Indlæg af Global Copenhagen » 06 dec 2017 16:17

DEBRE DAMO DINING ORCHESTRA + SPECIAL GUESTS // LØRDAG 16 DECEMBER

Billede

Glæd dig til et anderledes julebal med besættende langstrakte rytmeforløb og svingende trancemelodier, når Debre Damo Dining Orchestra byder på syret, diabolsk ethio jazz og ikke mindst flere fede gæsteoptrædener.Debre Damo Dining Orchestra

Der er sket ting og sager siden Debre Damo Dining Orchestra sidst spillede på Global. De har turneret festivaller i ind- og udland, fra Fanø Free Folk Festival til Træna Festival i Nordnorge, og så har de nået at indspille en ny plade, der udkommer 25. september.

Vi er ovenud begejstret for, at vi igen år kan åbne dørene op for vores årlige julekoncert – nu med Debre Damo Dining Orchestra! Med julen følger jo traditionerne og som altid bliver Globals juleshow krydret, når Debre Damo Dining Orchestra hiver en række gæstende musikere og labre Djs med til en ekstravagant særkoncert.

Og hvem er Debre Damo Dining Orchestra? Inspirationen fra ethio jazzen er tydelig, men lydbilledet dækker også spirituel free jazz, funk, dronet doom, psychedelia og 70ernes tyske eksperimentalrock. Resultatet er besættende, råt og diabolsk.

Det hører til sjældenhederne, at vi på dansk jord kan høre kompetent og medrivende ethio jazz i traditionen efter kæmper som Mulatu Astatke. Men det er ikke desto mindre hvad den københavnske sekstet Debre Damo Dining Orchestra har sat sig for.

Søren Lyhne Skov: Tenor Sax
Rasmus Karkov: Alto Sax
Peder Mertner Vind: Keys
Asbjørn Nørgaard: Drums
Kasper Saaby: Drums
Simon Visti Tang: Bass

Kasper Stougaard Andersen
Der er jazzet heltehøvl extraordinaire til folket, når Kasper Stougaard Andersen fra de københavnske anaconda-rockere, Mythic Sunship, spicer Debre Damo Dining Orchestra op med et ekstra lag psykedelisk, spacet og improviseret heavy-guitar.

Worldy DJs
Man kan lige så godt se at få kridtet danseskoene på forhånd. Worldy DJ-crew har nemlig både næse og øre for det obskure, og de disker op med de mest dansable vinyler lige fra iransk psych over malaysisk beat til cumbia og afro-beat. Det bliver ren kræs for de danse- og pladeglade.

Ayi Solomon
Den enestående dansk-baserede, ghanesiske percussionist, Ayi Solomons, egen musik kan beskrives som en groovy fusion mellem afrikansk roots- og moderne musik, jazz, pop, rap og funk med et elektronisk islæt, og han har gennem tiden spillet med et hav af prominente musikere. Bl.a. har han været medlem af Pierre Dørge & New Jungle Orchestra siden 1990. Den 16. december hopper Solomon med på julevognen og fyrer den af sammen med Debre Damo Dining Orchestra.

Aage Johnson aka Nikolaj Høi
Bandet får ligeledes besøg af Aage Johnson (aka Nikolaj Høi, også kendt fra The Orgelheimers, Palmer og Rumklang) og hans sav ‘The Conny’. Aage lærte at spille sav hos partisanere, da han krydsede Darién Gap og for vild. Og hvis alle har været rimeligvis artige i år, vil Aage også medbringe en sinusgenerator og tilføje knowhow fra konkretmusikken til aftenens koncert.

Læs mere på facebook

Brugeravatar
Tonic Satan
Indlæg: 8655
Tilmeldt: 03 jun 2009 22:48
Geografisk sted: Jeg er i lommen på dig

Re: X-MAS 2017: DEBRE DAMO DINING ORCHESTRA + SPECIAL GUESTS

#2 Indlæg af Tonic Satan » 18 dec 2017 14:45

Det var vildt hyggeligt. Men jeg glæder mig til at se, hvad der sker med den hal.
Antimatter skrev:
En eller anden nobody kaldte det Jørgen de Mylius time.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 2 gæster