Loco Nights 6-14. juli

Post Reply
Message
Author
Loco
Posts: 12
Joined: 30.09.2013 12:15:51
Location: København
Contact:

Loco Nights 6-14. juli

#1 Post by Loco » 04.07.2018 07:36:30

LOCO NIGHTS - COPENHAGEN JAZZ FESTIVAL @ CHRISTIANSHAVNS BEBOERHUS

Jazz Club Loco står sammen med Copenhagen Jazz Festival bag koncertrækken ’Loco Nights’. Orkestre af både lokal og international herkomst vil hver aften fra kl. 22 sætte vovelyst og eksperiment i højsædet på en af byens centrale helårsscener for eksperimentalmusik: Christianshavns Beboerhus.

Loco Nights indledes med en hyldest til trancen og improvisationen, når det særligt sammensatte projekt 79 Sounds tager afsæt i det herrens år 1979 og den smeltedigel af musik, der blev skabt i netop festivalens fødeår. Kvintetten ledes af komponisten, pianisten og 79’eren Anders Filipsen.

Blandt de mange internationale kunstnere finder man trompetisten Peter Evans, der foruden sine egne grupper har gjort sig bemærket med folk som John Zorn, Tyshawn Sorey og Peter Brötzmann. Evans lægger vejen forbi med trioen Pulverize the Sound. Norske Gard Nilssen og hans Acoustic Unity udforsker mulighederne i en rent akustisk opsætning og deres nærmest telepatiske samspil, mens den japanske komponist, sangerinde og shamisen-spiller Emi Makabe ledsages af den regelmæssige samarbejdspartner, den amerikanske kontrabassist Thomas Morgan, der herhjemme nok er bedst kendt for sit virke med Jakob Bro.

Øvrige indslag tæller den unikke komponist og sangerinde Ydegirl i en helt ny orkestersammensætning samt det engelske guitar-mysterium Mike Cooper, som i fem årtier har givet os alt fra polynesisk polyrytmik til det selvbeskrevne ’ambient electronic exotica’ og free-jazzede guitarduetter. Festlighederne afsluttes med en vaskeægte premiere i form af tromme- og basenheden Peter Bruuns og Petter Eldhs GÆST #1 feat. den amerikanske altsaxofonist Tim Berne og den danske trompetmester Kasper Tranberg.

PROGRAM:

6/7 79 Sounds + ZAV - Zeuthen/Anderskov/Vestergaard

7/7 ERNA + Anders Vestergaard & Oliver Laumann

8/7 Western Skies Motel + Mike Cooper (UK)

9/7 Heaven feat. Brian Sandstrom (NO/DK/US) + The Big Yes! (NO/SE/DK)

10/7 Pulverize the Sound – Evans/Dahl/Pride (US)

11/7 Gard Nilssen’s Acoustic Unity (NO)

12/7 Emi Makabe / Thomas Morgan (JP/US)

13/7 Ydegirl + Jaleh Negari

14/7 GÆST#1 feat. Kasper Tranberg & Tim Berne (DK/US)

---

Koncertomtaler og forsalg: http://jazz.dk/loco

Facebook: https://www.facebook.com/events/348744088987422

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests